Videot

Täältä löydät luentomateriaalia elämyspedagogiikasta ja kurssikertomuksia Outward Boundin kursseilta videoiden ja PODCASTien muodossa.

Outward Bound Finland – Matka lähteelle

 

Kokemuksellisuuden tasot käytännössä

Nea Kujala ja Arto Tiihonen keskustelevat elämys-, identiteetti-, osallisuus- ja toimijuuskokemusten käytöstä Outward Boundin kokemuksellisen oppimisen kursseilla. Esitys perustuu osaltaan Nea Kujalan opinnäytetyöhön, jossa esitettiin prosessimalli ohjaajien tueksi. Videon avulla opit perusteet sille, miten eri kokemuksia kannattaa käyttää kurssin aikana. Esimerkkinä on viiden päivän kurssi, mutta prosessimallia voi soveltaa eripituisiin kursseihin.

Kokemuksen ja tekemisen tason arviointi kursseilla

Videolla Nea ja Arto kertovat, miten OBF:n kursseilla käytetään kokemusten ja tekemisten arviointia, joita voidaan käyttää opetuksen/ohjauksen tukena. Arvioinnin avulla ohjaaja/opettaja näkee oppilaiden kokemuksissa ja tekemisissä tapahtuneet muutokset.

Mitä on kokemus?

Arto Tiihonen kertoo tässä luentosarjassa ajatuksiaan, mitä on kokemus. Luentosarja koostuu kolmesta luennosta. Tämä ensimmäinen luento luo perustan kokemukselle ja elämykselle.

Elämyspedagogiikan juurilla

Kimmo Räty kertoo polustaan elämypedagogiikansa parissa.

 

Kuuntele Outward Bound Finland:n PODCAST kanavalta elämyspedagogiikasta.

 

Outward Bound Finland ry:n hallintopäällikkö Michelle Suni kertoo yhdistyksen toiminnasta.

 

Lähde on paikka, jossa pohjavesi virtaa maan pinnalle. OBF on matkan tekemistä, lähteelle kulkemista, yksin ja yhdessä. Matka ei ole helppo, mutta ei sen pidäkään olla. Se on seikkailu.

 

 

Podcastillä Nea ja Arto kertovat, miten OBF:n kursseilla käytetään kokemusten ja tekemisten arviointia, joita voidaan käyttää opetuksen/ohjauksen tukena. Arvioinnin avulla ohjaaja/opettaja näkee oppilaiden kokemuksissa ja tekemisissä tapahtuneet muutokset.