Topptur -vapaalaskun peruskurssi naisille vko 7

Haluatko oppia itsenäiseksi topptur-mimmiksi?

Tekeekö mielesi nautiskella koskemattomasta lumesta hiihtokeskuksien hälinän ulottumattomissa? Tämä topptur-kurssi on tarkoitettu naisille, jotka haluavat oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan omia vapaalaskuretkiä itsenäisesti ja ”metsästää” päivän hienointa lunta. Kurssi rakentuu viiden päivän kokonaisuudesta sekä matkustuspäivistä. Kurssi antaa valmiudet omien laskuvaellusten suunnitteluun ja toteutukseen ja tarjoaa osallistujilleen hienoja ja turvallisia laskuelämyksiä ainutlaatuisissa maisemissa.

5-päiväisen kurssin aikana käymme läpi seuraavia teemoja:

 •  varusteet ja niiden käyttö
 • kiipeämis -ja laskutekniikat ja liikkumismallit
 • lumivyörytietous ja turvallisuusajattelu
 • turvallisen retken suunnittelu ja kohteen valinta
 • kartan ja kompassin käyttö
 • sää ja lumi, maaston muodot, laskuolosuhteet
 • päätöksenteko ja ryhmädynamiikka
 • kaveripelastus ja hätätilanteessa toimiminen

Jokaisena kurssipäivänä teemme topptur retken alueen upeille vuorille. Päivät ovat noin 8 h mittaisia ja opetus tapahtuu retkillä sekä ylös- että alaspäin mentäessä. Päivien aiheet ja teemat rakentuvat toistensa päälle ja toistamme monia tärkeitä asioita useampaan kertaan.

Romsdal ja Sunnmøre ovat laskuvaelluksien eli “topptur”-alueiden ehdotonta aatelia. Laskuvaelluksiin osallistuminen vaatii oikeanlaiset varusteet: sukset, joissa kävelyn mahdollistava side sekä nousukarvat ja monot. Lautailijoille suosittelemme splittilautaa nousukarvoilla. 

Kurssin hinta 630€ / hlö

Sisältäen kouluttajan palvelut, majoituksen ja toiminnan vastuuvakuutuksen. Hinta ei sisällä kurssilaisten varusteita, ruokailuja eikä tapaturmavakuutuksia. 

Majoitus ja matkustaminen 

Majoitumme Mariontunet-majatalossa Isfjordenissa. https://www.airbnb.fi/rooms/30009832?source_impression_id=p3_1572014254_TYmzWo52f%2FkES8Wf

ToppTur -kurssille otetaan 7 henkilöä, ikäraja kurssille on 18 vuotta. Ryhmä kokoontuu ja tapaa ohjaajan majapaikassa 10.2.2020 klo 9:00. Majoittuminen on varattu ajalle 9-15.2.2020.

Kuljetus ei sisälly kurssin hintaan. Perustamme osallistujien kesken Facebook-ryhmän, missä voimme pohtia yhteisen kuljetuksen järjestämistä. Yhteiskuljetuksessa vuokraamme autot, varaamme laivamatkat ja ajamme autot Tukholmasta Norjaan sunnuntain 9.2. aikana. Laiva lähtee Turusta lauantai-iltana 8.2 ja paluu Tukholmasta seuraavan viikon lauantaina 15.2., laiva on perillä Turussa sunnuntaiaamuna 16.2. Kustannukset jaetaan reilusti yhteiskuljetuksella matkustavien kesken, kokonaiskustannus laivamatkoineen/osallistuja on noin 300€.

Varusteet

Jokainen osallistuja vastaa kurssilla vaadittavista varusteistaan itse.

 • Sukset tai splittilauta + nousukarvat
 • Sauvat / Teleskooppisauvat
 • Kompassi (mieluiten kaltevuusmittari eli inclinometri –kompassi, jolla voi mitata jyrkkyyksiä)
 • Lumivyörylähetin eli piippari sekä lapio ja sondi
 • Reppu, tilavuudeltaan 30-40 litraa
 • Kartta (voi ostaa paikanpäältä) ja karttapussi
 • Muistiinpanovälineet
 • EA-välineet

Tarkempi varustelista lähetetään infokirjeen mukana.Sukset ja niihin sopivat nousukarvat, monot ja sauvat voi vuokrata tarvittaessa Romsdalenista n. 400NOK /päivä.

 

Kouluttajamme Urpu Hapuoja

Urpu on kotoisin Iistä Oulun pohjoispuolelta ja muutti Norjaan vuonna 1996 opiskelemaan Trondheimin yliopistoon filosofiaa, liikuntaa ja psykologiaa. Vapaa-aika sujui melonnan, kiipeilyn ja suksitouhujen parissa. Rakkaus vuoriin sai Urpun aloittamaan opinnot kansainväliseksi UIAGM / IFMGA / IVBV vuoristo-oppaaksi ja tällä hetkellä Urpu toimii ympärivuotisesti vuoristo-oppaana.  Urpu on lisäksi myös hiihdonopettaja, jolla on takanaan lukematon määrä opetustunteja eri hiihtokouluissa.

Lue Urpun haastattelu täältä.

Ilmoittautuminen 

Osallistuakseen kurssille osallistujan on pystyttävä laskemaan punaisia rinteitä sujuvasti, omattava jonkinlainen kokemus pehmeän eli puuterilumen laskemisesta sekä oltava peruskunnoltaan hyvä.

Ilmoittautuminen on auki 24.12.2019 saakka ja se vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu 150€.  Jokaiselle ilmoittautuneelle lähetetään lisätietoja viimeisen sitovan ilmoittautumispäivän jälkeen tarvittavista varusteista sekä ajo-ohjeet kurssipaikalle.

Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä matkustatko yhteiskuljetuksella vai saavutko paikalle itsenäisesti. 

Turvallisuus ja vakuutukset

Jokaisen osallistujan on kurssin luonteesta johtuen ymmärrettävä, ettei täydellistä turvallisuutta voida taata. Kyseessä olevan koulutuksen luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita.

Turvallisuuden vuoksi keräämme osallistujien terveystiedot ennen kurssia. Lähetäthän ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostitse. Lataa tästä terveystietolomakepohja, tallenna omalla nimelläsi ja lähetä sähköpostitse toimisto@outwardbound.fi

Jokainen vastaa omista henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Osallistujalla tulee olla oma tapaturmavakuutus, ja vakuutustodistus tulee esittää matkan järjestäjälle pyydettäessä. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

Tiedustelut

Outward Bound Finland:
toimisto@outwardbound.fi
+358 40 5050 35

Lue aikaisempina vuonna osallistuneiden naisten kokemuksia kurssista ja lähde mukaan!

 

Aika: 10.02.2020 - 14.02.2020

Paikka: Romsdal, Norja

Hinta: 630 € / henk.

1.12.2017

Eräensiapua halki Suomen

1.12.2017

Löydä oma lähteesi 3 –...

27.6.2017

Top tur kurssilla

23.4.2017

Touch of Tuntsa 2017

Outward Bound Finlandin Ilmoittautumislomake (retkeilykurssit)

Ilmoittaudu Outward Bound Finland ry:n retkiin ja koulutuksiin sähköisesti. Ilmoittautuminen on sitova. *Pakollinen

Olen lukenut, ymmärtänyt sekä hyväksynyt kurssin osallistumis- ja peruutusehdot. *