Ruijan kajakkivaellus

Ruija (norjaksi Finnmark) on Norjan pohjoisin osa, joka ulottuu karkeasti ottaen Suomineidon käsivarren kohdalta Venäjän rajaan asti. Alue on villeintä Norjaa parhaimmillaan: jylhiä vuonoja, tuulisia tunturiylänköjä ja kohisevia lohijokia. Ruijan kajakkivaellus on elämyspedagogisella otteella opastettu melontakurssi, joka sijoittuu henkeäsalpaaviin Pohjois-Norjan maisemiin. Kurssilla pääset harjoittelemaan henkilökohtaisia melonta- ja retkeilytaitoja ja haastamaan omat taitosi Austhavet:n syleilyssä. Iättömät rannat, somerikkokentät, lintuvuoret, rantajyrkänteet, Makkaurin hiekkarannat ja vuorovesien liike antavat ainutlaatuisen kokemuksen karusta alueen luonnosta. Merkittävän osa kokemuksesta muodostavat myös alueen vaihtelevat ja haastavat säät, joihin koko vaelluksen suunnittelu perustuu. 

Tavoitteena retkellä on saada uudenlainen kokemus melomisesta, kehittyä melojana sekä oppia suunnittelemaan reittejä merellä, missä tuuli ja voimakkaat vuorovesivirtaukset aiheuttavat omat  haasteensa. Ryhmän toiveet ja pyrkimykset ovat itsessään tavoitteita, eivät niinkään tietyt maastokohteet. Retkellä itsensä haastaminen, omien vahvuuksien löytäminen sekä ryhmässä toimiminen ovat osa jokaista retkipäivää. Hulppea elämys ja hauska yhdessäolon kokemus on koko retken päätavoite.

Muonat ja tavarat kulkevat mukana koko matkan ajan, majoittuminen tapahtuu teltoissa. Perusreitin pituus on 55 -100 km riippuen vallitsevista tuuliolosuhteista. Outward Bound Finland ry pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia. Säävaraus.

Taito- ja kokemusvaatimukset:

 • Kajakin peruskäsittelytaito  Esim. NIL Finlandin melonnan peruskurssin sisältö: http://nilfinland.fi/koulutukset/kayaker
 • Kestävyyttä meloa 30km päivässä.
 • Osallistujalla oltava ehdottomasti monipuolista aallokko-ja tuulimelontakokemusta taustalla
 • Kajakkiin kiipeäminen wet exitin jälkeen
 • Vaatimustaso 3,5 (lue lisää)

 Retki sopii kokeneemmille melojille. Kajakkivaellukselle otetaan max. 12 henkilöä. Ikäraja kurssille on 18 vuotta.

Majoitus ja ruokailut:

Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa.  Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana, tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet.  Vedentäyttöpaikkoja on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana.

Varusteet:

Jokainen vastaa kurssilla vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Meloja tarvitsee  hyvän ja lämpimän melontavaatetuksen, mukaan lukien melontarukkaset ja suojapäähineen. Osallistujille tullaan lähettämään varustelista ennen kurssia. Järjestäjien puolesta tulevat kartat ja perusturvallisuuteen liittyvät välineet.

Outward Boundilta voi myös tarvittaessa vuokrata melontavarusteita. Kajakin vuokra retken ajaksi on 120€.

 

Hinta 650 €/hlö

 

Hinta sisältää:

 • Kouluttajien palvelut
 • Melonnan perusturvallisuusvälineet
 • Toiminnan vastuuvakuutuksen

Hinta ei sisällä:

 • Matkoja lähtöpisteeseen ja takaisin
 • Varusteita
 • Ruokailuja
 • Henkilökohtaista vakuutusta

Tapaamme osallistujat ensimmäisenä päivänä Norjassa. Tarkemmat tiedot kokoontumisesta ilmoitetaan osallistujille lähempänä ajankohtaa. Voimme auttaa osallistujia yhteiskuljetusten järjestämisessä tarvittaessa.

 

Vastuuohjaaja:

Päävetäjänä kurssilla toimii Outward Bound Finland:n ohjaaja Petri Sutinen. Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan. Petri on toiminut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja, ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan sekä luomassa melonnanohjaaja -ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle.  Hän on ohjannut melontakoulutuksia Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Nykyään Petri toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana ja melontakilometrejä hänellä on takanaan yli 80000. 
 
Petri ohjaa myös elämyspedagogisia kursseja, joissa keskitytään ryhmädynamiikkaan ja yksilön kehitykseen. Yksi Petrin vahvuuksista ohjaajana ovat hänen äärimmäisen kovat tekniset taidot, joiden vuoksi hän voi seikkailukursseillaan keskittyä yksilöiden läpimurtoihin fyysisiä haasteita apuna käyttäen. 

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 10.6.2020 mennessä. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu 150€, joka lähetetään laskulla ilmoittautuneille. 

Teemme yhteistyötä Partioaitan kanssa ja Partioaitan 365 -klubin jäsenet saavat 10 % alennusta tästä kurssista. Lähetä ilmoittautumisen yhteydessä jäsenvahvistuksesi sähköpostistitse.

Turvallisuus:

Kyseessä olevan retken luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita.

Vakuutus:

Jokainen vastaa omista henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

Tiedustelut:

Outward Bound Finland:
toimisto@outwardbound.fi
+358 40 5050 355

 

Aika: 24.07.2020 - 2.08.2020

Paikka: Ruija, Norja

Hinta: 650 € / henk.

1.12.2017

Eräensiapua halki Suomen

1.12.2017

Löydä oma lähteesi 3 –...

27.6.2017

Top tur kurssilla

23.4.2017

Touch of Tuntsa 2017

Outward Bound Finlandin Ilmoittautumislomake (retkeilykurssit)

Ilmoittaudu Outward Bound Finland ry:n retkiin ja koulutuksiin sähköisesti. Ilmoittautuminen on sitova. *Pakollinen

Olen lukenut, ymmärtänyt sekä hyväksynyt kurssin osallistumis- ja peruutusehdot. *