Lyngen kajakilla vaeltaen

Kuvaus

Kajakkivaellus Norjan Lyngenissä on opastettu merimelontaretki Lyngenin saaren ympäri elämyspedagogisella otteella. Kuuden päivän reitti kulkee Euroopan hulppeimmista rantaviivoista koskemattomien vuorten ja jäätikkönäkymien ympäröimänä.

Reitti alkaa Lyngenin länsipuolelta kiertäen saaren pohjoispuolelta. Muonat ja tavarat kulkevat mukana. Majoitumme teltoissa nauttien Norjan parhaimmista maisemista.

Lyngeniä kutsutaan Norjan Alpeiksi. Voit meloa niin läheltä majesteettisia vuorijonoja, että pääset koskettamaan niitä. Koe meri, erämaa and arktinen kesä kajakista käsin. Matkalla nähdään vesiputouksia, jäätiköitä ja merellisiä eläimiä. Lyngenin niemimaa on alue, jossa vuoret kohtaavat meren lukeutuen maailman kauneimpiin rannikkomaisemiin.

Lyngen sijaitsee Tromssan läänissä Pohjois-Norjassa. Lyngen tarjoaa upeat puitteet melonnalle vuonojen keskellä. Yöpaikat ovat rauhalliset, joissa pääsee oikeaan erämaa tunteeseen teiden läheisyydestä huolimatta. Itäsivu on Euroopan uskomattomimpia rannikoita. Jäätä, yli 1000m korkuisia jyrkänteitä ja vihreitä laaksoja. Matkan varrella on hyviä mahdollisuuksia merikalastukseen.

Matka soveltuu kaikille melojille, jotka omaavat kajakin peruskäsittelytaidot.

Ohjelma

Päivä 1. Ajopäivä Suomesta Norjaan. Yöpyminen matkan varrella, Palojokisuun laavulla.
Päivä 2. Saavumme Lyngseidetiin, jonne jätämme minibussimme. Siirrymme 4 kilometrin päähän maakannaksen yli länteen, josta melontavaelluksemme alkaa. Melomme suhteellisen suojaista vuonoa pitkin, huikeat huiput ympärillä. Yöpyminen upealla hiekkarannalla. Alueella ei ole asutusta eikä vedensaantia.
Päivä 3. Jatkamme toisena päivänä nenäniemeen. Vettä saa matkan varrelta mutta yöpaikassa ei ole vedensaantia.
Päivä 4. Melomme Lyngenin kärkeen. Yöpaikan lähettyvillä vedenottopaikka.
Päivä 5. Ytre Gamvik. Rantajyrkänteitä ja lintukallioita.
Päivä 6.Ytre Gamvik-Strupen. Melontaa vuoriston ytimessä. Maisemallisesti yksi maailman hulppeimmista melontapaikoista.
Päivä 7. Melomme autoille.
Päivä 8. Ajopäivä Norjasta – Suomeen.

(Päivä 9. Varapäivä. Varapäivä käytetään, mikäli sää on estänyt liikkumisen suunniteltuun tahtiin.)

Säävaraus. Outward Bound Finland ry pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia.

Taito- ja kokemusvaatimukset

 • Kajakin peruskäsittelytaito  Esim. NIL Finlandin melonnan peruskurssin sisältö: http://nilfinland.fi/koulutukset/kayaker
 • Kestävyys meloa 25km päivässä. Päivämatkat 10km-25km
 • Aallokko-ja tuulimelontakokemusta tarvitaan ennen matkaa
 • Kajakkiin kiipeäminen wet exitin jälkeen
 • Vaatimustaso 3 (lue lisää)

Vaikka kohde on melko suojainen, vastaa se silti suuria järvenselkiä aallokoltaan valtaosalta reittiä. Tarkoitus on silti ehdottomasti välttää tuulisimmilla säillä melomista. Tuulta ja aaltoa silti jossakin määrin tulee. Retkellä pärjää normaalilla kunnolla ja kajakin peruskäsittelytaidoilla ja – tekniikoilla. Retkimatkat ovat enimmillään alle 30km päivässä. Aallokko on keskimäärin pientä ja vuorovesivirrat on heikkoja. Joskus voi olla kuitenkin suurtakin pohjoismyrskyn aiheuttamaa aallokkoa ja pientä vuorovesivirtaa.

Tavoitteet

Tavoitteena on meloa Lyngenin puolisaaren ympäri pohjoispuolelta. Kurssipaikka tarjoaa myös otolliset olosuhteet elämyksiin jäämeren luonnosta ja eläimistä. Maisemat ovat henkeäsalpaavat.

Vastuuohjaaja

Petri Sutinen
Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan ja on ollut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja. Hän on ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan ja ollut mukana luomassa melonnanohjaaja ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle. Nykyään toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana sekä Outward Bound Finland ry:n freelancerina. Hän on vetänyt melontakoulutuksia Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Petrillä on yli 80 000 melontakilometriä takana.

Sutinen on ohjaa lisäksi elämyspedagogisia kursseja, joissa keskitytään ryhmädynamiikkaan ja yksilön kehitykseen. Petrin yksi suurimmista vahvuuksista ohjaajana ovat hänen raudan kovat tekniset taidot, joiden vuoksi hän voi seikkailukursseillaan keskittyä yksilöiden läpimurtoihin fyysisiä haasteita apuna käyttäen.

Ryhmä

Seikkailuretkelle otetaan max. 6-14 henkilöä. Ikäraja kurssille on 18 vuotta.

Matkustaminen

Matkustaminen minibussilla sisältyy matkan hintaan. Matkustamme Norjaan minibussilla Suomen läpi ajaen Lyngseidetiin. Matkassa mukana iso traileri, jolla saamme kuljetettua mukavasti kajakit. Lähtö Lahdesta tai matkan varrelta.

Ruokailut

Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana. Tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet. Matkan aikana yövymme kerran leirintäalueella, jolloin voimme käydä ravintolassa päivällisellä. Vedentäyttöpaikkoja on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana.

Majoitus

Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa.  Mikäli osallistujat haluavat yöpyä sisätiloissa, vastaavat he lisämajoittumiskustannuksista itse. Outward Bound Finlandilta saa lainata teltan ja trangian tarvittaessa. Ilmoita tarpeesta ilmoittautuessasi.

Varusteet

Jokainen vastaa kurssilla vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Meloja tarvitsee Lyngenissä hyvän ja lämpimän melontavaatetuksen, mukaan lukien melontarukkaset ja suojapäähineen. Osallistujille tullaan lähettämään varustelista ennen kurssia. Järjestäjien puolesta tulevat kartat ja perusturvallisuuteen liittyvät välineet.

Outward Boundilta voi myös tarvittaessa vuokrata retki- tai melontavarusteita. Kajakin vuokra retken ajaksi 120€. Ilmoita tarpeesta ilmoittautuessasi.

Hinta

700€/ henkilö

Sisältää:

 • Kouluttajien palvelut
 • Minibussikuljetuksen ja polttoaineet
 • Melonnan perusturvallisuusvälineet
 • Toiminnan vastuuvakuutuksen

Ei sisällä:

 • Varusteita
 • Ruokailuja
 • Henkilökohtaista vakuutusta

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 27.5.2018 mennessä. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu 150€, joka lähetetään laskulla ilmoittautuneille.

Outward Bound Finland ja Partioaitta tekevät yhteistyötä. Kaikki Partioaitan 365 -klubin jäsenet saavat 10 % alennusta tästä kurssista. Lähetä ilmoittautumisen yhteydessä jäsenvahvistuksesi sähköpostistitse.

 

Turvallisuus

Retki on tasoltaan helpompi kuin esim. Nordkappin kierto. Satamat ja tiet ovat aina suhteellisen lähellä, alueella on kännykkäkuuluvuus.

Kyseessä olevan retken luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita.

Vakuutus

Jokainen vastaa omista henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

 

Tiedustelut

Outward Bound Finland:
toimisto@outwardbound.fi
+358 40 5050 355

 

Kommentteja edelliseltä retkeltä

”Opastus oli loistavaa. Asiantuntijuus näkyi kaikessa Petrin ja Jyrkin toiminnassa, meitä ei viety huonoon keliin tai lähdetty vaarallisesta paikasta. Meidän toiveet otettiin huomioon hyvin.”-Marju

”Pääsi vihdoinkin näkemään Lyngenin niemen myös ulkopuolelta, se oli mahtavaa. Seura oli myös mukavaa” -Jussi

”Melkoisena noviisina opin viikossa melkein enemmän kuin tähän mennessä muutoin meloessani, ja elämyksenä viikko oli sanoinkuvaamattoman huikea. Ohjaajat olivat mielettömän hyviä ja asiantuntevia, ja missään vaiheessa ei tullut epävarma olo sen suhteen, pärjäänkö, sillä he pitivät todella hyvää huolta meistä.” -Nädia

 

Kvaenangenin alueen kuvausta, joka on samantyyppinen kuin Lyngen

Aika: 14.07.2018 - 22.07.2018

Paikka: Lyngen, Norja

Hinta: 700 € / henk.

1.12.2017

Eräensiapua halki Suomen

1.12.2017

Löydä oma lähteesi 3 –...

27.6.2017

Top tur kurssilla

23.4.2017

Touch of Tuntsa 2017

Outward Bound Finlandin Ilmoittautumislomake (retkeilykurssit)

Ilmoittaudu Outward Bound Finland ry:n retkiin ja koulutuksiin sähköisesti. Ilmoittautuminen on sitova. *Pakollinen

Olen lukenut, ymmärtänyt sekä hyväksynyt kurssin osallistumis- ja peruutusehdot. *