top of page
Etsi

“Arjessa sä mietit jo seuraavaa päivää, viikkoa ja vuotta”

Väripilkku hyppää autosta ja rientää kohti kanootteja valmiina huoltohommiin. Nauru raikaa pitkin järvenselkää, kun Reea Partanen kertoilee vitsejä huoltamisen lomassa. Hetkeksi hän kuitenkin malttaa istua kertomaan omasta suhteestaan Outward Bound Finlandiin.
-Mulle OBF tarkoittaa mahdollisuutta tehdä matkaa itseensä ja tutustua itseensä, Reea vakavoituu.

Reean järjestön toimintaan mukaan sai omat kokemukset koulutusuran ajoilta.

-Olen huomannut elämyspedagogiikan vaikutukset omaan identiteettiini. Kun on löytänyt itsestään voimavaroja, on se ehkä myös jeesannut vaikeiden aikojen yli, Reea pohtii.


Ohjaajaksi Reea päätyi, koska halusi tarjota myös muille mahdollisuuden saada samoja kokemuksia.

-On tullut tunne, että ei vitsi olisi siistiä, jos pystyisi tarjoamaan jollekin toiselle samoja fiiliksiä. Siinä ois elämäntarkoitus aika hyvin kasassa, Reea sanoo hymyillen.


Kokemuksellinen oppiminen ja elämyspedagogiikka ovat antaneet Reealle paljon avaimia toimia omassa arjessa.


-Ehkä mitä eniten olen itse saanut irti elämyspedagogiikasta on se, että olen oppinut rehellisesti tutkimaan omia ajatuksia ja tunteita. Uskaltanut mennä sen käytöksen taakse, että miksi musta tuntuu tältä ja miksi mä teen näin. Ja sitä kautta, kun on alkanut ymmärtää sitä pohjaa ja peruspilarirakenteita, niin on ollut helpompi rakentaa niitä elämän muita palikoita siihen päälle, Reea kertoo.


-Ja juuri sitä haluaisin omassa opetuksessani tarjota muille, varsinkin nuorille, koska usein hukassa on se peruspilari, minkä päällä pystyisi seisomaan ja kasvamaan, Reea jatkaa.

Reealle luonto merkitsee eräänlaista turvasatamaa.

-Luonto on minulle paikka jonne voin mennä täysin omana itsenäni. Se ei vaadi minua olemaan missään työroolissa tai se ei vaadi mua olemaan mitään muuta kuin olen. Voin olla siellä sellainen kuin olen ja pysähtyä, Reea painottaa.Reeasta nykyajan hektisyys aiheuttaa usein sen, ettemme ole läsnä toinen toisillemme vaan kiirehdimme paikasta toiseen, jopa ajatustemme tasolla.

-Usein tuntuu, että kun olet arjessa mietit jo seuraavaa päivää, viikkoa ja vuotta. Vaikka olet kaverinkin kanssa, niin ajatukset harhailee. Mutta kun tulet luontoon ja metsään, sä pysähdyt. Ja vastaavaa en ole löytänyt vielä mistään muualta, Reea kuvailee.

Mitä Reean rinkasta sitten löytyy?


-Mulla rinkassa usein on kiipeilykengät, vaikka niitä ei yleensä käyttäisikään, ne on vakiovarusteet. Ja kiipeilykenkien lisäksi, mulla on aika paljon ruokaa, koska se on mulle hirvittävän tärkeää. Ja ruuan lisäksi iso juomapullo, koska mä oon kun kameli, Reea nauraa.


Roosa Sallinen

Työssäoppija

Commenti


bottom of page