Lähettiläät

Tältä sivulta pääset tutustumaan #munrinkka -kampanjan lähettiläisiin. Lähettiläät jakavat ajatuksiaan kampanjan tiimoilta Outward Bound Finlandin sekä lähettiläiden omissa sosiaalisen median kanavissa. Sivulle julkaistaan joka viikko uusi lähettiläs.

Krista Ylinen

Kuva: Joonas Linkola

#munrinkka kampanjassa mukana toimii valokuvaaja Krista Ylinen, joka haluaa luontokuviensa kautta lisätä ympäristötietoutta ja tukea luonnonsuojelullista tahtotilaa. Kristalle tärkeitä ovat aikaiset aamut luonnonvaraisten eläinten kuten kettujen, karhujen ja hirvieläinten kanssa, sillä mahdollisuus tarkkailla ja tallentaa lajien käyttäytymistä vaihtelevissa olosuhteissa on hänestä elämyksellistä ja palkitsevaa. Kristan ajatuksia kampanjan tiimoilta pääsette näkemään hänen Instagramissaan @kristaylinenphotography sekä kampanjan blogissa.

Luontohaaste

Kampanjan lähettiläinä toimivat myös Luontohaasteen Kaisa ja Ella. Luontohaaste innostaa ihmisiä luontoon sekä somen kautta, että erilaisilla kursseilla. Luontohaasteen takana ovat kaksi eräopasta ja ystävystä, jotka haluavat kannustaa ja rohkaista ihmisiä etenkin retkeilyn pariin. Luonnossa liikkuminen, retkeily ja ryhmässä toimiminen ovat opettaneet Kaisalle ja Ellalle paljon sekä ympäristöstä, että itsestä ja siksi he haluavat jakaa oppimaansa eteenpäin myös muille. Seikkailukasvatusopintojen myötä elämyspedagogiikka on heille nykyään myös tärkeä työkalu ohjaajan ja eräoppaan työpakissa ja sen takia he ovat mukana #munrinkka -kampanjassa. Luontohaasteen blogista löydät lisää tietoa näistä seikkailijattarista. Blogiin pääset täältä.

Anni Penttilä

 

#munrinkka -kampanjan lähettiläänä toimii Vuorenvarma -blogin kirjoittaja Anni Penttilä:

 

”Olen 26-vuotias vuorikiipeilijä ja seuraava tavoitteeni on kiivetä ensi keväänä Mt. Everestin huipulle. Lähdin kampanjaan mukaan, koska luonnossa liikkuminen ja vuoret ovat tuoneet elämääni haasteita, tavoitteita ja auttaneet minua ylittämään itseni. Luonnossa olen oppinut itsestäni ja muista ihmisistä enemmän kuin olisin osannut uskoa. Sen vuoksi haluan kannustaa kaikkia laittamaan rinkan selkään ja lähteä seikkailemaan!”

 

Annin ajatuksia kampanjan teeman ympäriltä pääset kuulemaan Outward Bound Finlandin Instagramin storyssa lokakuun ensimmäisellä viikolla. Annin omaan blogiin pääset täältä. 

 

#munrinkka -lähettiläänä on myös lakutehtailija Timo Nisula Kouvolan Lakritsista lähti mukaan kampanjaan, koska nuorison kanssa työskentely on hänestä tärkeää, oli kyse sitten valmentamisesta tai koulujen ja kaupunkien nuorisotyöstä.

Timo kokee luonnon tarjoavan nykymaailman menoon loistavan alustan toimia nuorten kanssa. Tottahan on, että Outward Bound Finlandin toimintaa voitaisiin harjoittaa myös kaupungissa, mutta luonto tarjoaa sille erityisen sopivat puitteet.

”Meillä pitäisi olla vähän niinkuin Harry Potterissa se ajatusseula, jonne vois tyhjentää ajatuksia. Ei meillä oo hirveesti semmosia paikkoja, mutta täällä on, Timo sanoo ja levittelee käsiään esitellen ympäröivää luontoa.”

Lisää Timon ajatuksia pääset kuulemaan lähettiläiden blogin puolelta täältä.