Graduaction 19.-27.2. 2016

Erasmus+ Nuorisovaihto Romaniassa


Aika: 19.-27.2.2016

Paikka: Romania

Kohderyhmä: 28 vastavalmistunutta nuorisotyöntekijää eri maista ( Puola, Ranska, Suomi, Turkki, Unkari, Portugali ja Romania)

 Projektin tavoitteet

Tämän nuorisovaihdon tavoitteena oli järjestää henkilökohtaisen kasvun ohjelma nuorille korkeakoulu tason koulutuksesta vastavalmistuneille.  Projektin tarkoituksena oli lisätä vastavalmistuneiden ohjaajien kompetensseja tulevaa työtä varten ja parantaa näin työllistymistä. Tausta ajatuksena projektille oli, ajatus siitä että sisäisen voiman löytäminen saa ihmiset ymmärtämään oman täyden potentiaalinsa paremmin ja näin pystyy auttamaan myös muita tekemään saman.

Mitä tehtiin

Projekti toteutettiin elämyspedagogisella otteella.Se sisälsi ohjaustaitojen harjoittelua konkreettisissa ja käytännönläheisissä toiminnoissa. Se sisälsi mm. ongelmanratkaisutehtäviä, yhteistyötehtäviä, motivoivia tehtäviä. Projektin aikana tehtiin tehtäviä, jotka paransivat lahjomattomuutta, oma-aloitteellisuutta ja  työelämässä tarvittavaa stressin hallintakykyä. Käytännössä nämä toteutettiin seuraavanlaisten toimintojen kautta:

Icebreaker leikit

Tutustumisleikit

Ulkona tehtävät ryhmäyttämistehtävät

Ongelmanratkaisutehtävät

Reflektointi

Iglun rakentaminen

Vapaaehtoistyön päivä

Köysiratakoulutus

Lumikenkävaellus

ja viimeisenä päivänä

HR spesialisti tuli opettamaan osallistujille kuinka haetaan töitä, opetti CV:n kirjoittamisessa ja työhaastatteluun valmistautumisessa.

Saavutetut tulokset

Projekti antoi osallistujille runsaasti valmiuksia löytää itselle sopiva työ parhaiten sekä selviytyä työelämässä hyvin. Projekti oli monipuolinen, käytännönläheinen ja osallistava sekä elämyksiä antava.

http://www.outwardbound.ro/