Jopo-luokan leirikoulukokemuksia

Myllyharjun koulun jopo-luokka Saimaalla leirikoulussa 2011

Renin ja Jimin kokemuksia kolmen päivän mittaisesta melontaretkestä:

Olimme luonnon armoilla lätäkössä jota kutsutaan Saimaaksi. Olimme siellä Outward Bound Finland ry:n kurssivastaavan Sinin kanssa. Mukana olivat myös vapaa-aikaohjaaja Jussi ja Johanna-ope sekä muut luokkamme oppilaat. Meloimme Saimaata pitkin kolmelle leiripaikalle, mutta vain kahdessa olimme yötä.

Jimi kaatui kerran meloessa, jonka jälkeen pössis vain parani. Meloimme yhteensä n.25km, joka oli täysin naurettavaa siinä säässä. Pössis oli heittelevä. Jimi yritti sytyttää nuotiota rullallisella vessapaperia, mutta ei onnistunut siinä. Niinpä Sini ruokki nuotiota alkomahoooolilla.

Leiri oli mukava ja opettavainen. Kasvoimme henkisesti todella paljon, koska poistuimme mukavuusalueeltamme.