• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Nea Kujala

Heippa kaikki! Olen OBF:n ohjaaja Nea Kujala. Olen Helsinkiläistynyt Nurmijärveläinen, myös Vierumäestä on tullut kuin toinen koti. Nea Kujala

Koulun outdoor reissujen myötä pääsin kokeilemaan kaikenlaista aina talven hiihtovaelluksesta koskimelontaan. Omat kokemukset reissuista oli niin voimakkaita, innostavia ja koukuttavia, että syyt  tällaisten tuntemusten heräämiseen alkoi kiinnostaa. Elämyspedagogiikka menetelmänä tuli osaksi opintoja. Mitä enemmän siitä oppi ja ymmärsi sitä mielenkiintoisemmaksi se muuttui. Jokaisen reissun jälkeen vahvistui ajatus, miten saisin annettua muille vastaavanlaisia kokemuksia?

Harrastuksiini kuuluu ulkoilma-aktiviteetit, joista melonta on lähinnä sydäntä. Kaikkea haluaisi tehdä enemmän ja useammin. Jokaisen retken, vaelluksen ja seikkailun jälkeen on ihanan väsynyt ja samalla virkistynyt olo. Luonto tuo ihmisen pahimmat ja parhaimmat puolet esiin, siellä ei tarvitse piiloutua minkään roolin taakse, siellä saa olla oma itsensä. Luonto antaa mahdollisuuden tarkastella omia ajatuksia ja toimintatapoja sekä muuttaa niitä. Luonnossa voi huomata, että omalla sinnikkyydellä ja rohkeudella voi saavuttaa haastavaltakin tuntuvat päämäärät. 

Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja (AMK). Erikoistuin opinnoissani luonto- ja liikuntamatkailuun sekä soveltavaan liikuntaan. Haluan voida työlläni innostaa erityisesti nuoria luonnon, liikunnan ja draaman kautta löytämään omat vahvuutensa, välittämään itsestä ja toisista sekä herättämään rohkeuden tavoitella omia unelmia.

“You lose much by fearing to attempt.” - J. N. Mattit