• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Seikkailukasvatuspäivät 28-29.1.2016

Outward Bound Finland,  Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä sekä Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikön opiskelijat yhteistyössä järjestävät kymmenennet Seikkailukasvatuspäivät Hyvärilässä. Työryhmä esittäytyy.

 

  Hyvärilä matkailu- ja nuorisokeskus Outward Bound FinlandHaaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Luentojen ja työpajojen materiaalit

Klikkaa luentojen ja työpajojen materiaalit linkkiä ladataksesi seikkailukasvastupäivien luentomateriaalit. Päivitämme sivua sitä mukaan kun saamme lisää materiaaleja. 

Infokirje

Ohjelma ja työpajakuvaukset               

Tapahtuma on suunnattu kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja koulutusalojen ammattilaisille, opiskelijoille sekä muille seikkailukasvatuksesta kiinnostuneille. Valtakunnalliset seikkailukasvatuspäivät kokoavat yhteen laajan verkoston seikkailukasvatusalan asiantuntijoita ja toimijoita. Päivien aikana on tarjolla innostavia luentoja sekä toiminnallisia työpajoja, joiden aikana syntyneitä ideoita pääset jakamaan muiden toimijoiden kanssa. 

Tule hakemaan päiviltä repullinen uusia ideoita ja oivalluksia!


Osallistumismaksu on 150€ ja se sisältää päivien ohjelman, majoituksen sekä ruokailut. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita eri osallistumispaketeista sinun tarpeitasi parhaiten vastaavan kokonaisuuden, sisällön ja hinnan mukaan. 

Virallinen seikkailukasvatuspäivien 2016 ohjelma alkaa torstaina 28.1 mutta edellisenä iltana saapuville on tarjolla pientä ohjelmaa. Varaa lisäyö ilmoittautumisen yhteydessä. Mahdollisuus myös bussikuljetukseen, varaa ilmoittautumisen yhteydessä:

Meno: keskiviikkona kello 16:00 Kuopion rautatieasemalta
Paluu: Perjantaina kello 13:00 Hyvärilästä.

Voit valita haluatko maksutiedot sähköpostiisi tai Y-tunnuksen omaavat järjestöt voivat pyytää laskun myös postitse, jolloin laskusta veloitetaan 10€/maksu.

Yhteystiedot: skpaivat@outwardbound.fi 

Seikkailukasvatuspäivien 2016 ohjelma

Jo 27.1.2016 voi halutessaan saapua paikalle, illalla luvassa pientä ohjelmaa
20.00 Seikkailukasvatusverkostojen tapaaminen
20.00 Iltaseikkailu

28.1.2016
08.15 Ilmoittautuminen alkaa
09.15 Opetus- ja kulttuuriministeriön, seikkailukasvatusverkoston sekä järjestäjien puheenvuorot
10.00 Ilkka Mäkelä - Outward Bound historia
10.30 Pääluento Reijo Miettinen
11.30 Lounas

20.00 10-vuotis juhlaillallinen ja illanvietto

29.1.2016
07.00 Aamuaktiviteetit
9.00 Rymäkeskustelut pienryhmissä
10.00 Pääluento Arto Tiihonen
11.00 Seikkailukasvatuspäivien päätös
12.00 Lounas ja kotiin lähtö

Lue infokirje huolellisesti. Infokirjeestä löydät tietoa seminaaripaketista, bussikuljetuksista, lisäöistä, illanvietosta ja muista järjestelyistä.        

Haluatko esitellä järjestöäsi 200 seminaari vieraalle?                                                                                                                                                      

Fjällraven logo  Primus logoUk koskimies

Hyödynnä yhteistyökumppaneiden tarjous seikkailukasvatuspäivillä:

Fjällravenin ja Primuksen kaikki tuotteet Seikkailukasvatuspäiville osallistuville - 40%.
28.1.2016 paikalla tuotteiden edustajat, joilta voi tehdä tilaukset. Tuotteet toimitetaan tilaajille kotiin, toimitusmaksu on 10 €.
 
*Huom! Primuksen polttoaineita tai kaasuja ei voi tilata, koska niiden toimittaminen postissa tai matkahuollossa ei ole mahdollista. 
*Kaikista tuotteista ei ole paikalla mallikappaleita, joten kannattaa perehtyä tuotteiden kotisivuihin ennakkoon.

                                                                                                                                                                                     

  

Pääpuhujat seikkailukasvatuspäivillä

Reijo MiettinenPääpuhujiksi saapuu Reijo Miettinen. Reijo on Helsingin yliopiston aikuiskavatustieteen professori. 

Hän toimii Yliopiston käyttäytymistieteen laitoksella toiminnan, kehityksen ja oppimisen tutkimusyksikössä, joka on ollut Suomen Akatemian huippuyksikkö. Yksikössä on kehitetty Kehittävän työntutkimuksen lähestymistapa, joka yhdistää tutkmuksen ja toiminnan kehittämisen. Sen perustana on nk. kulttuurihistoriallinen toiminnan teoria.

Ennen yliopisto uraansa hän toimi koulutussuunnittelijana Helsingin kaupungilla ja Valtion Teknillisessä Tutkimuskeskuksessa (VTT), missä hänen vastuualueenaan oli tutkijoiden koulutuksen järjestäminen. Miettisen tutkimusryhmä Helsingin yliopistossa on tutkinut oppimista tuotekehitystössä ja teknisissä innovaatioissa ja hän  oli Tieteen ja Teknologian tutkimuksen  kansallisen tohtorikoulun ensimmäinen tieteellinen johtaja.

Hänen toinen kiinnostuksen kohde ovat oppimisteoriat ja hän teki väitöskirjansa Suomen Liikemiesten kauppaopiston ohjaavien opettajien työstä. Hänen koulua ja opetusta käsitteleviä teoksiaan ovat Koulun muuttamisen mahdollisuudesta. Tutkimus opetustyön kehittämisestä ja sen ristiriidoista (Gaudeamus 1990), Oppitunnista oppimistoimintaan (Gaudeamus 1993)  sekä Innovation, Human Capabilities and Democracy. Towards an Enabling Welfare State (Oxford University Press 2013), Miten kokemuksesta voi oppia? (Aikuiskasvatuslehti 1998). Kasvatus lehdessä julkaistiin viime vuonna hänen artikkelinsa "Kykenevöittävä hyvinvointivaltio ja koulun kehittämisen haasteet."


arto tiihonenToiseksi pääpuhujaksi saapuu Arto Tiihonen, joka on liikuntasosiologi ja tietokirjailija. Hän tutkii, kehittää, opettaa ja bloggaa (www.miksiliikun.fi). Liikkuu ja urheileekin. Asiantuntijuusalueita mm. liikunnan ja urheilun merkitykset, kokemuksellisuus, toimintakyky, vapaaehtois- ja ikäpolvitoiminta. 

Arto kirjoittaa Kokemuksellinen toimintakyky ja ikäihmisten voimaannuttaminen Teoksessa Pohjolainen, P. (2014, toim.) Ajatuksia toimintakyvyn arviointiin ja tukemiseen. Ikäinstituutti, Oraita 1/2014.

Tiihosen luentomateriaali seikkailukasvatuspäiviltä 2016 ladattavissa:

Liikkumisen kokemukselliset merkitykset liikkumisen tukena

Esittelyt työpajoista sekä niiden vetäjistä  lisääOutward Bound Finlandin seikkailukasvatuspäivät Hyvärilässä

Seikkailukasvatus