Saaristomeren melontavaellus

Saaristomeri lähialueineen on melojille yksi koko Suomen ihmeellisimmistä aarreaitoista ja sitä on kutsuttu yhdeksi maailman kauneimmaksi saaristoksi. Lukemattomista metsäisistä saarista, kallioluodoista ja reittivaihtoehdoista koostuva alue tarjoaa loputtomasti koettavaa.  Tällä melontavaelluksella on mahdollisuus nähdä Saaristomeri kauneimmillaan. Retken pääkohteina ovat sympaattinen Aspön saari sekä Nauvon eteläisessä saaristossa sijaitseva, Saaristomeren yksi suurimmista saarista, Nötö. Retken lähtö -ja lopetuspaikkana retkellä toimii Korpoströmin satama, https://goo.gl/maps/riJXCVYoqVX4HkpDA

Tapaamme lähtöpäivänä kello 8:00 ja lopetamme sunnuntaina viimeistään kello 18:00.

Reitin varrella on runsaasti nähtävää ja lukematon määrä reittivaihtoehtoja, lopullinen reitti määräytyy ryhmän toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Melontapäiviä retkellä tulee kolme yötä ja neljä päivää, melontamatkaa noin 60 kilometriä. Retki sopii niille, jotka ovat jo kokeilleet merimelontaa ja haluavat melomaan kaikkein suojaisimmista paikoista turvallisessa ohjauksessa. Tavoitteena retkellä eivät ole pitkät päivämatkat vaan alueen upeasta luonnosta yhdessä nauttiminen.

Taito- ja kokemusvaatimukset:

 • Kajakin peruskäsittelytaito  Esim. NIL Finlandin melonnan peruskurssin sisältö: http://nilfinland.fi/koulutukset/kayaker
 • Kestävyyttä meloa pidempiä päivämatkoja (20-25 km)
 • Kajakkiin kiipeäminen wet exitin jälkeen
 • Vaatimustaso 3 (lue lisää)

Retkelle otetaan max. 12 henkilöä ja ikäraja kurssille on 18 vuotta.

Majoitus ja ruokailut:

Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa.  Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana, joten tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet.  Alueen vesi ei ole juomakelpoista, joten osallistujan tulee ottaa mukaansa riittävä määrä hanavettä.

Varusteet:

Jokainen vastaa kurssilla vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Meloja tarvitsee hyvän ja lämpimän melontavaatetuksen, mukaan lukien melontarukkaset ja suojapäähineen. Osallistujille tullaan lähettämään varustelista ennen kurssia, järjestäjien puolesta tulevat kartat ja perusturvallisuuteen liittyvät välineet.

Outward Boundilta voi myös tarvittaessa vuokrata melontavarusteita. Kajakin vuokra retken ajaksi on 120€.

Hinta sisältää:

 • Kouluttajien palvelut
 • Melonnan perusturvallisuusvälineet
 • Toiminnan vastuuvakuutuksen

Hinta ei sisällä:

 • Matkoja lähtöpisteeseen ja takaisin
 • Varusteita
 • Ruokailuja
 • Henkilökohtaista vakuutusta
 • Maksullista parkkipaikkaa Korpoströmissä

Tapaamme osallistujat ensimmäisenä päivänä lähtöpisteessä. Tarkemmat tiedot kokoontumisesta ilmoitetaan osallistujille lähempänä ajankohtaa.

Vastuuohjaaja:

Päävetäjänä kurssilla toimii Outward Bound Finland:n ohjaaja Petri Sutinen. Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan. Petri on toiminut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja, ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan sekä luomassa melonnanohjaaja -ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle.  Hän on ohjannut melontakoulutuksia Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Nykyään Petri toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana ja melontakilometrejä hänellä on takanaan yli 80000. 
 
Petri ohjaa myös elämyspedagogisia kursseja, joissa keskitytään ryhmädynamiikkaan ja yksilön kehitykseen. Yksi Petrin vahvuuksista ohjaajana ovat hänen äärimmäisen kovat tekniset taidot, joiden vuoksi hän voi seikkailukursseillaan keskittyä yksilöiden läpimurtoihin fyysisiä haasteita apuna käyttäen. 

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 18.6.2020 mennessä.

Turvallisuus:

Kyseessä olevan retken luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita.

Seuraamme COVID-19 tilanteen etenemistä ja pidätämme oikeudet muutoksiin.

Vakuutus:

Jokainen vastaa omista henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

Tiedustelut:

Outward Bound Finland:
toimisto@outwardbound.fi
+358 40 5050 355

Aika: 25.06.2020 - 28.06.2020

Paikka: Saaristomeri

Hinta: 240 € / henk.

1.12.2017

Eräensiapua halki Suomen

1.12.2017

Löydä oma lähteesi 3 –...

27.6.2017

Top tur kurssilla

23.4.2017

Touch of Tuntsa 2017

Outward Bound Finlandin Ilmoittautumislomake (retkeilykurssit)

Ilmoittaudu Outward Bound Finland ry:n retkiin ja koulutuksiin sähköisesti. Ilmoittautuminen on sitova. *Pakollinen

Olen lukenut, ymmärtänyt sekä hyväksynyt kurssin osallistumis- ja peruutusehdot. *