• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Tasovaatimus

1. Helppo. Ei tarvita normaaleista ulkoiluvarusteista poikkeavia omia varusteita. Mitään erityisiä taitoja ei tarvita. Kuntoa tai omaa fysikkaa ei vaadita normaalista poikkeavalla tavalla.
(Rantaleiri, 2km polkupatikka)

2. Helpohko. Joitain omia erityisempiä varusteita voidaan tarvita. Joitain alkeistaitoja ja aiempaa kokemusta voidaan vaatia. Jonkinasteista kuntoa tai fyysisyyttä voi tulla. Kevyttä riskiä voi sisältyä toimintaan. Merkittäviä lämpötilapoikkeamia saattaa olla. Etäisyys autotiehen saattaa kasvaa. Pelastukset voivat hankaloitua.
(Normaali kevyt yön yli patikka.)
Top Tur 2+

3. Medium.   Joitain omia erityisvarusteita tarvitaan, vaikka suurimman osan voikin vuokrata. Jotain perustaitoja ja ennakkokokemusta tarvitaan. Jonkinasteisia fyysisiä haasteita tulee. Riski sisältyy toimintaan, mutta on oikealla toiminnalla helposti hallittavissa. Jännittäviä kokemuksia ja tilanteita voi sisältyä toimintaan, samoin voimakkaita elämyksiä. Kesto voi olla pitkä. Evakuointi voi olla työlästä ja saattaa vaatia ulkopuolistakin apua.
(Lyngenin retki 3, Kvaenangen 3-, Ivalon inkkariretki 3- )

4. Haastava. Paljon omia erityisvarusteita tarvitaan välttämättä. Hyviä omia taitoja, kuntoa ja ennakkokokemusta tarvitaan. Kovaa fyysistä ja henkistä haastetta tulee ajoittain. Riski sisältyy toimintaan, ja oikealla toiminnalla sitä voidaan varsin suuresti rajata. Hyvin jännittävää toimintaa, joka asettaa voimat ja henkisen kestävyyden haasteisiin. Toiminnan kesto on pitkällistä. Evakuointi voi olla työlästä ja saattaa vaatia ulkopuolistakin apua.
(Nordkap 4- ,Röst 4)

5. Erittäin haastava. Varusteiden, taitojen ja kunnon täytyy olla erinomaisella tasolla osallistujalla. Erittäin kovaa fyysistä ja henkistä haastetta on kurssin aikana odotettavissa. Riski sisältyy toimintaan, mutta on hallittavissa oikealla toiminnalla ja osallistujien onnistuneella yhteistoiminnalla. Evakuointi voi olla työlästä ja saattaa vaatia ulkopuolistakin apua.
(Moskenes-Röst 5- )