• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Kurssikalenteri 2016

OBF ry järjestää avoimia kursseja, joiden tavoitteena on tarjota yksityisille henkilöille sekä kasvatus- ja seikkailualan ammattilaisille mahdollisuus laajentaa osaamistaan, päivittää taitojaan ja syventää tietämystään elämyspedagogiikan erityisosa-alueilla.

Merimelontaa Norjassa: Seikkailuretki

Alla olevat kurssit ovat valmiita kurssejamme. Mikäli haluat räätälöidä oman kurssin omilla tavoitteilla ja painotuksilla saat lisätietoja tästä linkistä. Linkistä löydät ohjeet ja esimerkit kurssin tai koulutuksen räätälöintiin.

Elämyspedagogiset kurssit ja koulutukset

Elämyspedagogiikan teoria

Elämyspedagogiikan teoria

Mitä on elämyspedagogiikka? Kurssilla perehdytään elämyspedagogiikan teoriaan. Teoria nivotaan yhteen joidenkin toiminnallisten ja käytännöllisten harjoitteiden avulla.

Kukkianmaja, Pälkäne

27-28.2.2016

150€

Lisätietoa

Ryhmäyttävät harjoitteet

Ryhmäyttävät harjoitteet

Kurssilla perehdytään erilaisten harjoitteiden tavoitteelliseen käyttöön elämyspedagogisessa toiminnassa. Tutustutaan harjoitteiden teoriaan, harjoitehierarkiaan ja käydään läpi eri harjoitekategorioita. Kurssi toteutetaan toiminnallisena retkipäivänä Lapakiston retkeilyalueella Lahdessa ja päivä vietetään ulkona.

Lapakisto, Lahti

22.4.2016

Maksuton

Lisätietoa

Prossessidraama pedagogisena menetelmänä

Prosessidraama pedagogisena menetelmänä

Prosessidraama on osallistavan draaman menetelmä, jonka avulla voidaan tutkia todellisen elämän asioita fiktiiviseen tarinaan etäännettynä. Kurssilla ohjaaja ja ryhmä luovat yhdessä tarinan, jota työstetään erilaisten draamallisten ja elämyksellisten harjoitteiden avulla. Prosessia reflektoidaan työskentelyn lomassa ja sen jälkeen.

Helsinki

2.9.2016

Maksuton

Lisätietoa

Toiminnalliset menetelmät terapiatyössä

Seikkailullisten menetelmien terapeuttinen soveltaminen

Toiminnallisten ja seikkailullisten menetelmien erapeuttinen soveltaminen lasten, nuorten että aikuisten kanssa tehtävään työhön.

Vierumäki

11.11.2016

Maksuton

Lisätietoa

Elämyspedagogiset retket ja kurssit

Toptur

Top Tur - kurssi naisille

Tämä toptu r-kurssi on tarkoitettu naisille, jotka haluavat oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan omia laskuretkiä itsenäisesti.

Romsdal, Norja

29.2.-4.3.2016

660€

Lisätietoa

Tuntsa

A Touch of Tuntsa

A Touch of Tuntsa is a course for all who want to experience Finnish Lapland at its best and challenge themselves in Finland’s powerful nature while learning basic winter survival skills. 

Tuntsa, Lappi

24-29.3.2016

440€

Lisätietoa

Koskikurssilla

Koskikurssi 

Kurssilla käydään läpi koskimelonnan perusteita ja harjoitellaan omia henkilökohtaisia melontataitoja. Tarkoituksena on, että kurssin jälkeen osallistujat hallitsevat koskimelonnan perustekniikat, ymmärtävät koskimelonnan turvallisuusnäkökulmia ja riskejä sekä pystyvät harrastamaan koskimelontaa omatoimisesti helpoissa koskissa. 

Ahvio, Kymijoki

28-29.5.2016

160€

Lisätietoa

Avokanootti retkellä

Ivalojoen inkkaretki

Kevyellä elämyspedagogisella otteella ohjatulla retkellä on mahdollisuus oppia uusia melontataitoja, nauttia upeasta kokemuksta ja reflektoida päivän tapahtumia myös ääneen.

Ivalo

11-18.6.2016

595€

Lisätietoa

Jäätikkökurssilta Josef Westerlund

Jäätikköretki Norjaan suomalaisen vuoristo-oppaan kanssa

Tämä elämyspedagoginen jäätikkömatka on retken ja kurssin välimuoto. Jäätikkömatkalla ryhmä itse suunnittelee ja toteuttaa yhdessä vuoristo-oppaan kanssa viiden päivän jäätikkövaelluksen upeissa maisemissa. Matkalla opit jäätikkötaitoja, saat uusia elämyksiä, haastat itsesi ja toimintatapasi.

Narvik, Norja

4-8.7.2016

630€

Lisätietoa

Lyngen

Lyngenin kajakkivaellus

Kajakkivaellus Norjan Lyngenissä on opastettu merimelontaretki Lyngenin saaren ympäri elämyspedagogisella otteella. Kuuden päivän reitti kulkee Euroopan hulppeimmista rantaviivoista koskemattomien vuorten ja jäätikkönäkymien ympäröimänä.

Lyngen, Norja

23-30.7.2016

660€

Lisätietoa

Sunset @ kvaenangen

Kvaenangen kajakkiretki

Kajakkiretki Norjan Kvaenangenissa on elämäyspedagogisella otteella opastettu merimelontaretki. Kuuden päivän reitti kulkee Norjan ison Öksfjordjökelen jäätikön ohi ja matkalla näkyy jylhiä vuonoja, kovia vuorovesivirtoja sekä lempeitä lahtia. Kvaenangenin aluetta kuvaillaan ”Norja pienoiskoossa”.

Kvaenangen, Norja

6-13.8.2016

660€

Lisätietoja

Eräensiapukurssit

WMA kurssit Suomessa

Wilderness Advaced First Aid - WAFA

WAFA on kattava eräensiapukurssi, joka on suunniteltu outdoor alalla toimiville henkilöille, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Tällä kurssilla opetetaan, kuinka toimia hätätilanteissa, kun sairaala- ja pelastuspalvelut eivät ole mahdollisia kovin nopeasti. Tämä WAFA järjestetään Vierumäellä.  Katso videoita kursseista.

Vierumäki

10.-13.10.2016

400€/500€

Lisätietoja

WMA kurssit Suomessa

Wilderness Advaced First Aid - WAFA

WAFA on kattava eräensiapukurssi, joka on suunniteltu outdoor alalla toimiville henkilöille, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Tällä kurssilla opetetaan, kuinka toimia hätätilanteissa, kun sairaala- ja pelastuspalvelut eivät ole mahdollisia kovin nopeasti. Tämä WAFA järjestetään Pyhätunturilla.  Katso videoita kursseista.

Pyhätunturi

20.-23.10.2016

380€

Lisätietoja

WMA kurssit Suomessa

Wilderness Advaced First Aid - WAFA

WAFA on kattava eräensiapukurssi, joka on suunniteltu outdoor alalla toimiville henkilöille, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Tällä kurssilla opetetaan, kuinka toimia hätätilanteissa, kun sairaala- ja pelastuspalvelut eivät ole mahdollisia kovin nopeasti. Tämä WAFA järjestetään Kronobyssä.  Katso videoita kursseista.

Kruunupyy

25.-28.10.2016

380€

Lisätietoja

WMA kurssit Suomessa

Wilderness First Responder - WFR - Bridge

WFR on eräensiapuun, johtajuus- ja kriittiseen ajatteluun orientoiva viiden päivän kurssi outdoor alan ammattilaisille, jotka toimivat erämaaolosuhteissa vähäisillä resursseilla. Tämä Bridge kurssi järjestetään Vierumäellä.  Katso videoita kursseista.

Vierumäki

14.-17.10.2016

425€/500€

Lisätietoja