• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Lofootit kajakilla vaeltaen

AIKA: 30.6-7.7.2018 + 1 varapäivä

PAIKKA: Lofootit, Norja

PÄÄOHJAAJA: Petri Sutinen

RYHMÄKOKO: 6-12 osallistujaa

meriretki (21).jpg

Lofoottien saaristo on tunnettu sen mykistävän kauniiden maisemien vuoksi. Kajakista käsin pääsee erinomaisesti nauttimaan saarten lumihuippuisista tuntureista, kauniista vuonoista, rosoisista vuoristoista, turkoosista merestä ja idyllisistä kalastajakylistä.

Kajakkiretki Norjan Lofooteilla on elämyspedagogisella otteella opastettu merimelontaretki. Kuuden päivän reitti kulkee Öksfjordenin perukasta Lödingenin saaristoon asti. Lödingenin saaristo on saaristomeren oloinen pienten ja keskisuurten matalien saarten sokkelo Norjan rannikon ja Lofoottien pääsaarten välissä. Takaisin tullaan Möllan saaren, Austvågöyan itäpuolen jyhkeiden maisemien ja jokimaisen Raftsundetin kautta. Lödingenin lempeän saariston vastakohtana käy Trollfjordenin kapea kuilu. Jäätä ja lunta näkyy peikkomaan ylärinteillä. Lofoottien aluetta kuvaillaan ympäri maailmaa henkeäsalpaavan kauniiksi, viikingit kutsuivat aikoinaan Lofootteja jumalten saariksi.

Muonat ja tavarat kulkevat mukana koko matkan ajan. Majoitumme teltoissa nauttien eräästä Norjan parhaimmista maisemista. Matka soveltuu kaikille melojille, jotka omaavat varmat kajakin peruskäsittelytaidot.

meriretki (8).jpgmeriretki.jpg

OHJELMA

Päivä 1. Ajopäivä Suomesta Norjaan. Yöpyminen matkan varrella.
Päivä 2. Hyvällä säällä aloitamme melonnan ensimmäiseen salaiseen leiripaikkaan.
Päivä 3. Melontapäivä.
Päivä 4. Melontapäivä.
Päivä 5. Melontapäivä.
Päivä 6. Melontapäivä.
Päivä 7. Melomme autoille.
Päivä 8. Ajopäivä Norjasta – Suomeen.
(Päivä 9. Varapäivä. Varapäivä käytetään, mikäli sää on estänyt liikkumisen suunniteltuun tahtiin.)

Perusreitti on 85km. Hyvällä säällä voi kiertoa laajentaakin, jos ryhmä sen katsoo sopivaksi. Lopetuspisteestä on vain 8km aloituspisteeseen tietä pitkin.

Säävaraus. Outward Bound Finland ry pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia.

TAITO- JA KOKEMUSVAATIMUKSET

* Kajakin peruskäsittelytaito  Esim. NIL Finlandin melonnan peruskurssin sisältö: http://nilfinland.fi/koulutukset/kayaker
* Kestävyys meloa 25km päivässä. Päivämatkat 10km-25km
*Aallokko-ja tuulimelontakokemusta tarvitaan ennen matkaa
*Kajakkiin kiipeäminen wet exitin jälkeen
*Vaatimustaso 3- (lue lisää)

Vaikka kohde on melko suojainen, vastaa se silti suuria järvenselkiä aallokoltaan valtaosalta reittiä. Tarkoitus on silti ehdottomasti välttää tuulisimmilla säillä melomista. Tuulta ja aaltoa silti jossakin määrin tulee.

SEIKKAILURETKEN TAVOITTEET

Tavoitteena retkellä on saada uudenlainen kokemus melomisesta, kehittyä melojana sekä oppia suunnittelemaan reittejä merellä missä tuuli ja voimakkaat vuorovesivirtaukset aiheuttavat oman haasteensa. Ryhmän toiveet ja pyrkimykset ovat itsessään tavoitteita, eivät niinkään tietyt maastokohteet. Retkellä itsensä haastaminen, omien vahvuuksien löytäminen sekä ryhmässä toimiminen ovat osa jokaista retkipäivää. Hulppea elämys ja hauska yhdessäolon kokemus on reissun päätavoite.

meriretki (125).jpg

VASTUUOHJAAJA

Petri Sutinen

Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan ja on ollut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja. Hän on ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan ja ollut mukana luomassa melonnanohjaaja ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle. Nykyään toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana sekä Outward Bound Finland ry:n freelancerina. Hän on vetänyt melontakoulutuksia Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Petrillä on yli 80 000 melontakilometriä takana.

Sutinen on ohjaa lisäksi elämyspedagogisia kursseja, joissa keskitytään ryhmädynamiikkaan ja yksilön kehitykseen. Petrin yksi suurimmista vahvuuksista ohjaajana ovat hänen raudan kovat tekniset taidot, joiden vuoksi hän voi seikkailukursseillaan keskittyä yksilöiden läpimurtoihin fyysisiä haasteita apuna käyttäen.

RYHMÄ

Seikkailuretkelle otetaan max. 6-12 henkilöä. Ikäraja kurssille on 18 vuotta.

MATKUSTAMINEN

Matkustaminen minibussilla sisältyy matkan hintaan. Matkustamme Norjaan minibussilla Suomen läpi. Matkassa mukana iso traileri, jolla saamme kuljetettua mukavasti kajakit. Lähtö on Lahdesta tai matkan varrelta.

RUOKAILUT

Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana. Tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet tai voit lainata järjestäjältä trangian. Matkan aikana yövymme kerran leirintäalueella, jolloin voimme käydä ravintolassa päivällisellä. Vedentäyttöpaikkoja on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana. Vettä tarvitaan tietyissä paikoissa molemmissa max 3vrk.   

MAJOITUS

Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa.  Alueella on lukuisia kauniita saaria, missä on runsaasti leiripaikkoja. Mikäli osallistujat haluavat yöpyä sisätiloissa, vastaavat he lisämajoittumiskustannuksista itse. Outward Bound Finlandilta saa lainata teltan ja trangian tarvittaessa. Ilmoita tarpeesta ilmoittautuessasi.

VARUSTEET

Jokainen vastaa kurssilla vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Meloja tarvitsee Kvaenangenissa hyvän ja lämpimän melontavaatetuksen, mukaan lukien melontarukkaset ja suojapäähineen. Osallistujille tullaan lähettämään varustelista ennen kurssia. Järjestäjien puolesta tulevat kartat ja perusturvallisuuteen liittyvät välineet.

Outward Boundilta voi myös tarvittaessa vuokrata retki- tai melontavarusteita. Kajakin vuokra retken ajaksi 120€. Ilmoita tarpeesta ilmoittautuessasi.

VAKUUTUKSET

Jokainen vastaa omista henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

meriretki (76).jpg

HINTA 700 €  / henkilö

Sisältää:

* Kouluttajien palvelut
* Minibussikuljetuksen ja polttoaineet
* Melonnan perusturvallisuusvälineet
* Toiminnan vastuuvakuutuksen

Ei sisällä:

*Varusteita
*Ruokailuja
*Henkilökohtisia vakuutuksia

ILMOITTAUTUMINEN JA ENNAKKOMAKSU

Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 27.5.2018 mennessä. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu 150€, joka lähetetään laskulla ilmoittautuneille. 

Ilmoittaudu kurssille

TURVALLISUUS

Retki on haastavuudeltaan samaa tasoa kuin Lyngenin kajakkivaellus. Satamat ja tiet ovat aina suhteellisen lähellä ja alueella on kännykkäkuuluvuus. Lofooteilla reitti ei ole yhtä joustava kuin Kvaenangenin kajakkivaelluksella.

Kyseessä olevan retken luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita.

TIEDUSTELUT

Outward Bound Finland:
toimisto@outwardbound.fi
+358 40 5050 355

PERUUTUSEHDOT

Jos peruutus tapahtuu vähintään kuusi viikkoa ennen retkeä, ennakkomaksu palautetaan.
Jos peruutus tapahtuu 2-6 viikkoa ennen retkeä, järjestäjä perii 50 % osallistumismaksusta.
Peruutuksen tapahtuessa kaksi viikkoa ennen retkeä tai lähempänä, järjestäjä perii osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

meriretki (80).jpg