• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Kvaenangen - Yöttömien öiden kajakkivaellus

AIKA: 1 - 9.7.2017 (8 päivää + 1 varapäivä)

PAIKKA: Kvaenangen, Norja

PÄÄOHJAAJA: Petri Sutinen

RYHMÄKOKO: 6-14 osallistujaa

i-LMgwNSS-XL.jpg

Kajakkiretki Norjan Kvaenangenissa on elämäyspedagogisella otteella opastettu merimelontaretki. Kuuden päivän reitti kulkee Norjan ison Öksfjordjökelen jäätikön ohi ja matkalla näkyy jylhiä vuonoja, kovia vuorovesivirtoja sekä lempeitä lahtia. Kvaenangenin aluetta kuvaillaan ”Norja pienoiskoossa”. Alueen paras vahvuus on se, että melonta-aluetta ja lopetus-sekä aloituspaikkoja voi vaihtaa sääennusteen mukaisesti. Reittisuunnitelman mahdollisuudet ovat erittäin joustavia, mikä on merkittävin ero Nordkappin ja Lofoottien retkeen verrattuna.  Melontamatka voi olla suurempi tai pienempi,  melonta voi tapahtua sisävuonoissa tai pääosin päävuonossa. Keskiosien selkävesiä täytyykin välttää tuulisilla säillä. Majoitumme teltoissa nauttien Norjan parhaimmista maisemista.

Matka soveltuu kaikille melojille, jotka omaavat kajakin perus käsittelytaidot.

OHJELMA

Päivä 1. Ajopäivä Suomesta Norjaan. Yöpyminen matkan varrella,
Päivä 2. Saavumme Midnight Campin leirintäalueelle.
Päivä 3. Melontapäivä.
Päivä 4. Melontapäivä.
Päivä 5. Melontapäivä.
Päivä 6. Melontapäivä.
Päivä 7. Melomme autoille.
Päivä 8. Ajopäivä Norjasta – Suomeen.

(Päivä 9. Varapäivä. Varapäivä käytetään, mikäli sää on estänyt liikkumisen suunniteltuun tahtiin.)

Säävaraus. Outward Bound Finland ry pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia.

Kvaenangen, Norja

TAITO- JA KOKEMUSVAATIMUKSET

* Kajakin peruskäsittelytaito  Esim. NIL Finlandin melonnan peruskurssin sisältö:

http://nilfinland.fi/koulutukset/kayaker

* Kestävyys meloa 25km päivässä. Päivämatkat 10km-25km

*Aallokko-ja tuulimelontakokemusta tarvitaan ennen matkaa

*Kajakkiin kiipeäminen wet exitin jälkeen

*Vaatimustaso 3- (lue lisää)

Vaikka kohde on melko suojainen, vastaa se silti suuria järvenselkiä aallokoltaan valtaosalta reittiä. Tarkoitus on silti ehdottomasti välttää tuulisimmilla säillä melomista. Tuulta ja aaltoa silti jossakin määrin tulee.

SEIKKAILURETKEN TAVOITTEET

Tavoitteena retkellä on saada uudenlainen kokemus melomisesta, kehittyä melojana sekä oppia suunnittelemaan reittejä merellä missä tuuli ja voimakkaat vuorovesivirtaukset aiheuttavat oman haasteensa. Retkellä itsensä haastaminen, omien vahvuuksien löytäminen sekä ryhmässä toimiminen ovat osa jokaista retkipäivää. Kvaanangenin ympäristö tarjoaa myös otolliset olosuhteet elämyksiin jäämeren luonnosta ja eläimistä. Maisemat ovat henkeäsalpaavat ja niistä nauttiminen on retken päätavoite.  

i-4C8vhFt-XL.jpgi-HjJ86Sx-XL.jpg

VASTUUOHJAAJA

Petri Sutinen

Petri on toiminut melontaoppaana 20 vuoden ajan ja on ollut Suomen Kanoottiliiton (SKAL) kouluttaja. Hän on ollut mukana SKAL:n turvallisuusryhmässä 10 vuoden ajan ja ollut mukana luomassa melonnanohjaaja ja melonnanopas koulutuksia SKAL:lle. Nykyään toimii Melonta- ja Soutuliiton kouluttajana sekä Outward Bound Finland ry:n freelancerina. Hän on vetänyt melontakoulutuksia Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Argentiinassa ja Singaporessa. Petrillä on yli 80 000 melontakilometriä takana.

Sutinen on ohjaa lisäksi elämyspedagogisia kursseja, joissa keskitytään ryhmädynamiikkaan ja yksilön kehitykseen. Petrin yksi suurimmista vahvuuksista ohjaajana ovat hänen raudan kovat tekniset taidot, joiden vuoksi hän voi seikkailukursseillaan keskittyä yksilöiden läpimurtoihin fyysisiä haasteita apuna käyttäen.

RYHMÄ

Seikkailuretkelle otetaan max. 6-14 henkilöä. Ikäraja kurssille on 18 vuotta. 


i-hG8FX6L-XL.jpgi-GbtgdfN-XL.jpg

 

MATKUSTAMINEN

Matkustaminen minibussilla sisältyy matkan hintaan. Matkustamme Norjaan minibussilla Suomen läpi. Matkassa mukana iso traileri, jolla saamme kuljetettua mukavasti kajakit. Lähtö on Lahdesta tai matkan varrelta.

RUOKAILUT

Jokainen vastaa omista ruuistaan matkan aikana. Tarvitset mukaan omat ruoanlaittovälineet tai voit lainata järjestäjältä trangian. Matkan aikana yövymme kerran leirintäalueella, jolloin voimme käydä ravintolassa päivällisellä. Vedentäyttöpaikkoja on runsaasti muutamaa päivää lukuun ottamatta, jolloin vedet kulkevat kajakissa mukana. Vettä tarvitaan tietyissä paikoissa molemmissa max 3vrk.   

i-wXBMfP5-XL.jpg

MAJOITUS

Majoittuminen tapahtuu teltoissa luonnon helmassa.  Alueella on lukuisia kauniita saaria, missä on runsaasti leiripaikkoja. Mikäli osallistujat haluavat yöpyä sisätiloissa, vastaavat he lisämajoittumiskustannuksista itse. Outward Bound Finlandilta saa lainata teltan ja trangian tarvittaessa. Ilmoita tarpeesta ilmoittautuessasi.

Norja, ensimmäinen leiripaikka

VARUSTEET

Jokainen vastaa kurssilla vaadittavista henkilökohtaisista varusteistaan. Meloja tarvitsee Kvaenangenissa hyvän ja lämpimän melontavaatetuksen, mukaan lukien melontarukkaset ja suojapäähineen. Osallistujille tullaan lähettämään varustelista ennen kurssia. Järjestäjien puolesta tulevat kartat ja perusturvallisuuteen liittyvät välineet.

Outward Boundilta voi myös tarvittaessa vuokrata retki- tai melontavarusteita. Kajakin vuokra retken ajaksi 120€ + alv24%. Ilmoita tarpeesta ilmoittautuessasi.

VAKUUTUKSET

Jokainen vastaa omista henkilö- ja välinevakuutuksistaan. Järjestäjän puolesta retkelle on toiminnan vastuuvakuutus.

i-d7JVJ82-XL.jpg

HINTA 690 €  / henkilö

Sisältää:

* Kouluttajien palvelut

365-klubi-footer.png

* Minibussikuljetuksen ja polttoaineet

* Melonnan perusturvallisuusvälineet

* Toiminnan vastuuvakuutuksen

Ei sisällä:

*Varusteita

*Ruokailuja

*Henkilökohtisia vakuutuksia

TURVALLISUUS

Retki on tasoltaan joustavampi kuin esim. Nordkappin kierto tai Lofoottien kajakkivaellus, sillä reittisuunnitelman mahdollisuudet ovat erittäin joustavat ja monipuoliset. Myös satamat ja tiet ovat aina suhteellisen lähellä ja alueella on kännykkäkuuluvuus.

Kyseessä olevan retken luonteeseen kuuluu tietty määrä riskejä. Riskit pyritään minimoimaan hyvällä suunnittelulla, varautumalla ongelmatilanteisiin sekä ammattitaitoisella opastuksella. On kuitenkin muistettava, että jokainen osallistuja on myös itse vastuussa omasta ja ryhmän turvallisuudesta valmistautumalla huolella retkeen ja noudattamalla annettuja ohjeita.

TIEDUSTELUT

Outward Bound Finland:

toimisto@outwardbound.fi

+358 40 5050 355

ILMOITTAUTUMINEN JA ENNAKKOMAKSU

Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 21.5.2017 mennessä. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu 150€, joka lähetetään laskulla ilmoittautuneille. Muista myös mainita, mikäli kuulut Partioaitan 365 -klubiin, jotta saat kurssista alennusta. Lähetä meille Partioaitalta saamasi viesti jäsenyydestäsi osoitteeseen toimisto@outwardbound.fi. Viestin saatuamme, voimme myöntää klubi alennuksen.

Ilmoittaudu kurssille

PERUUTUSEHDOT

Jos peruutus tapahtuu vähintään kuusi viikkoa ennen retkeä, ennakkomaksu palautetaan.
Jos peruutus tapahtuu 2-6 viikkoa ennen retkeä, järjestäjä perii 50 % osallistumismaksusta.
Peruutuksen tapahtuessa kaksi viikkoa ennen retkeä tai lähempänä, järjestäjä perii osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

RETKEN JA OLOSUHTEIDEN TARKEMPAA KUVAUSTA

Kvænangen eli Naavuono on kunta Tromssan läänissä Pohjois-Norjassa, Naavuonon ympärillä.

Kvænangen tarjoaa upeat puitteet melonnalle vuonojen keskellä. Kvaenangenissa on sisävuono, normivuono ja avomeri kaikki saatavilla lyhyillä siirtymämatkoilla. Kvaenangen voi olla hyvin säänpieksemä, mutta pakkomelontaa on vähän. Saaret ja vuonot ovat hyvin kauniita. Oksfjordenin jäätikkö on yhden vuonon kärjessä ja Naanvuonon pohjukassa on nopea ja tyvenellä säällä helppo vuorovesivirta. Retkimatkat ovat enimmillään alle 30km päivässä.

Ilmasto on viileä ja paikoittain voi olla hyvinkin tuulista, mutta noin 4 astetta Nordkappin aluetta lämpimämpi. Merivesi on elokuussa noin +12. Aallokko on keskimäärin pientä, mutta vuorovesivirrat ovat voimakkaita. Tyventä ei voi taata, vaikka todennäköisyys suotuisille ilmoille onkin melko hyvä.

Tässä www sivut leirintäalueella: arcticfjordcamp.yolasite.com

Maps linkki: https://goo.gl/maps/qVN6Km4DzSK2