• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Kurssi- ja koulutuskalenteri 2017

Outward Bound Finland ry järjestää avoimia kursseja, joiden tavoitteena on tarjota yksityisille henkilöille sekä kasvatus- ja seikkailualan ammattilaisille mahdollisuus laajentaa osaamistaan, päivittää taitojaan ja syventää tietämystään elämyspedagogiikan ja seikkailukasvatuksen erityisosa-alueilla.

Alla olevat kurssit ovat valmiita kurssejamme. Mikäli haluat räätälöidä oman kurssin juuri teidän yhteisölle omilla tavoitteilla ja painotuksilla saat lisätietoja tästä linkistä

Outward Bound Finland ja Partioaitta tekevät yhteistyötä. Kaikki Partioaitan 365 -klubin jäsenet saavat 10 % alennusta kursseista ja retkistä, joiden tiedoista löytyy 365 -logo! 

Elämyspedagogiset kurssit ja koulutukset

Reflektoinnin merkitys ja menetelmät

Reflektointi elämyspedagogiikassa

Ohjattu ja tavoitteellinen reflektio tekee seikkailusta kasvatusta. Reflektio liittyy yksilön ja ryhmän metagognitiivisiin taitoihin ja niiden kehittymiseen -kykyyn tarkastella omia ja toisten ajatuksia, tunteita ja toimintaa. Koulutuksen tavoitteena on ymmärtää: mitä reflektointi on (elämyspedagogiikassa)? Mitä ovat metagognitiiviset taidot ja miten niitä voidaan kehittää? Mikä on ryhmän ja ohjaajan rooli reflektoinnissa?.

Helsinki

27.1.2017

120€

Lisätietoa

Ryhmäyttävät harjoitteet

Ryhmäyttävät harjoitteet

Kurssilla perehdytään erilaisten harjoitteiden tavoitteelliseen käyttöön elämyspedagogisessa toiminnassa. Tutustutaan harjoitteiden teoriaan, harjoitehierarkiaan ja käydään läpi eri harjoitekategorioita. Kurssi toteutetaan toiminnallisena retkipäivänä Lapakiston retkeilyalueella Lahdessa ja päivä vietetään ulkona.

Lapakisto, Lahti

21.4.2017

120€/

60€(opiskelija)

Lisätietoa 

Elämyspedagogiikan teoriaa

Teoriaa kasvatuksen tueksi

Mitä on elämyspedagogiikka? Miten elämyspedagogisia menetelmiä voidaan hyödyntää kasvatuksen tukena?

Elämyspedagogiikka on menetelmä yksilön kasvun ja kehittymisen välineenä. Elämyspedagogiikassa yksilöille pyritään tarjoamaan haasteita, joiden kohtaamisen ja voittamisen avulla ihmisellä on mahdollisuus oppia ja kehittyä. Elämyspedagogiikka mielletään usein lasten ja nuorten kasvuprosessin tukemiseen, ryhmätyötaitojen kehittämiseen, luonnossa vietettyyn aikaan sekä osallistujien ohjaamiseen kohti oikeita elämänvalintoja. Koulutuksen tavoite on, että osallistujat ymmärtävät elämyspedagogiikan teoriaa yksilön kasvun välineenä.

Espoo

10.3.2017

120€

Lisätietoa

 

Elämyspedagogiset retket ja kurssit

Talviretkeilyn perusteet Suomessa

Talviretkeilyn ABC ja E

Pohjolan talvi on pitkä ja pimeä. Monelle aktiivisellekin retkeilijälle tämä tarkoittaa taukoa luonnosta nauttimisesta yön yli kestävien retkien muodossa. Parhaimmillaan talviretkeily on kuitenkin todellinen itseä kasvattava ja voimauttava seikkailu, jonka jälkeen arjen askareet saavat täysin uuden merkityksen. Kurssi toteutetaan yön yli kestävänä retkenä kauniin Repoveden kansallispuiston maisemissa. 

Repoveden kansallispuisto

18.-19.2.2017

220€

Lisätietoja  

365 -klubi

Toptur

Top Tur -laskuvaelluksen kurssi naisille

Tämä toptur -kurssi on tarkoitettu naisille, jotka haluavat oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan omia laskuretkiä itsenäisesti.

Romsdal, Norja

13.-17.3.2017

590€

Lisätietoa 

Tuntsa

A Touch of Tuntsa

A Touch of Tuntsa is a course for all who want to experience Finnish Lapland at its best and challenge themselves in Finland’s powerful nature while learning basic winter survival skills. 

Tuntsa, Lappi

25.-31.3.2017

450€

Lisätietoa

Koskikurssilla

Koskikurssin ABC ja E

Kurssilla käydään läpi koskimelonnan perusteita ja harjoitellaan omia henkilökohtaisia melontataitoja. Tarkoituksena on, että kurssin jälkeen osallistujat hallitsevat koskimelonnan perustekniikat, ymmärtävät koskimelonnan turvallisuusnäkökulmia ja riskejä sekä pystyvät harrastamaan koskimelontaa omatoimisesti helpoissa koskissa. 

Ahvio, Kymijoki

3.-4.6.2017

180€

Lisätietoa

365 -klubi

Lyngen

Kvaenangen - yöttömien öiden kajakkivaellus

Kajakkivaellus Norjan Kvaenangenissa on elämäyspedagogisella otteella opastettu merimelontaretki. Kuuden päivän reitti kulkee Norjan ison Öksfjordjökelen jäätikön ohi ja matkalla näkyy jylhiä vuonoja, kovia vuorovesivirtoja sekä lempeitä lahtia. Kvaenangenin aluetta kuvaillaan ”Norja pienoiskoossa”. Koe Norjan vuonot yöttömissä öissä.  Tavoitteena retkellä on saada uudenlainen kokemus melomisesta, kehittyä melojana sekä oppia suunnittelemaan reittejä merellä missä tuuli ja voimakkaat vuorovesivirtaukset aiheuttavat oman haasteensa. 

Kvaenangen, Norja

 1.-9.7.2017 

690€

Lisätietoa

365 -klubi

Sunset @ kvaenangen

Lofootit kajakilla vaeltaen

Kajakkiretki Norjan Lofooteilla on elämyspedagogisella otteella opastettu merimelontaretki. Kuuden päivän reitti kulkee Öksfjordenin perukasta Lödingenin saaristoon asti. Lofoottien saaristo on tunnettu sen mykistävän kauniiden maisemien vuoksi. Kajakista käsin pääsee erinomaisesti nauttimaan saarten lumihuippuisista tuntureista, kauniista vuonoista, rosoisista vuoristoista, turkoosista merestä ja idyllisistä kalastajakylistä. 

 

Lofootit, Norja

15.-23.7.2017

690€

Lisätietoa

365 -klubi

Nordkapp

Nordkappin kierto kajakilla

Nordkappin kierto kajakilla on avoin elämyspedagogisella otteella opastettu melontakurssi. Kurssin tavoitteena on meloa Magerøyan saaren ympäri, jonka pohjoisosassa sijaitsee maailmankuulu Nordkapp.  Pääset harjoittelemaan henkilökohtaisia melonta- ja retkeilytaitoja ja haastamaan omat taitosi jäämeren syleilyssä.

Nordkapp, Norja

31.7.-6.8.2017

690€

Lisätietoa

Retkeilyn ABC ja D

Retkeilyn ABC ja E 

Retkeilyn ABC ja E kurssilla opetellaan turvallisen retkeilyn perustaitoja ja saadaan itsevarmuutta itsenäiseen luonnossa liikkumiseen. Kurssi toteutetaan yön yli kestävänä retkenä kauniissa Repoveden kansallispuistossa. Kurssi alkaa retkellä tarvittaviin varusteisiin tutustumisella, jonka jälkeen edetään olosuhteiden sallimalla tavalla kansallispuistossa ja nautitaan Repoveden upeasta luonnosta. Retkellä tarvittavia taitoja, kuten ruoanlaittoa, yöpymistä ja liikkumista luonnossa, harjoitellaan ohjaajan opastuksella itse aktiivisesti osallistuen. Kurssi ohjataan hyödyntäen elämyspedagogisia ohjausmenetelmiä. 

Repoveden kansallispuisto

2.-3.9.2017

220€

Lisätietoa

365 -klubi

Kohti kokonaisvaltaista ohjaajuutta

Kohti kokonaisvaltaista ohjaajuutta

Koulutuksen jälkeen osaat hyödyntää elämyspedagogisia menetelmiä lasten ja nuorten kasvun tukemiseen, turvallisen ryhmän muodostamiseen sekä ohjata nuoria kohti oikeita elämänvalintoja. Kurssilla käydään läpi kaikki olennaiset elämyspedagogisen kurssin elementit ja harjoitellaan niiden suunnittelua ja toteuttamista.

Evon retkeilyalue

30.10-5.11.2017

Maksuton

Lisätietoa

Eräensiapukurssit

WMA kurssit Suomessa

Wilderness Advanced First Aid - WAFA

WAFA on kattava eräensiapukurssi, joka on suunniteltu outdoor alalla toimiville henkilöille, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Tällä kurssilla opetetaan, kuinka toimia hätätilanteissa, kun sairaala- ja pelastuspalvelut eivät ole mahdollisia kovin nopeasti. Tämä WAFA järjestetään Kruunupyyssä .  Katso videoita kursseista.

Kruunupyy

1.-4.10.2017

385€

Lisätietoja 

WMA kurssit Suomessa

Wilderness Advanced First Aid - WAFA

WAFA on kattava eräensiapukurssi, joka on suunniteltu outdoor alalla toimiville henkilöille, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Tällä kurssilla opetetaan, kuinka toimia hätätilanteissa, kun sairaala- ja pelastuspalvelut eivät ole mahdollisia kovin nopeasti. Tämä WAFA järjestetään Pyhällä.  Katso videoita kursseista.

Pyhä

6.-9.10.2017

385€ 

Lisätietoja

WMA kurssit Suomessa

Wilderness Advanced First Aid - WAFA

WAFA on kattava eräensiapukurssi, joka on suunniteltu outdoor alalla toimiville henkilöille, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Tällä kurssilla opetetaan, kuinka toimia hätätilanteissa, kun sairaala- ja pelastuspalvelut eivät ole mahdollisia kovin nopeasti. Tämä WAFA järjestetään Vierumäellä.  Katso videoita kursseista.

Vierumäki

12.-15.10.2017

410€/510€

Lisätietoja 

WMA kurssit Suomessa

Wilderness First Responder - WFR - Bridge

WFR on eräensiapuun, johtajuus- ja kriittiseen ajatteluun orientoiva neljän päivän kurssi outdoor alan ammattilaisille, jotka toimivat erämaaolosuhteissa vähäisillä resursseilla. Tämä Bridge kurssi järjestetään Vierumäellä.  Katso videoita kursseista.

Vierumäki

16.-19.10.2017

425€/535€

Lisätietoja