• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Partioaitta tukee Outward Bound Finlandia vuonna 2016

Löydä oma lähteesi -projekti opettaa nuorille retkeilytaitoja, luonnossa liikkumista ja luonnon kunnioittamista. Tärkeintä on nuorten itsensä aktivoiminen: opittujen taitojen avulla he saavat itse suunnitella oman retkensä, ottaa vastuun itsestään, toisistaan ja luonnosta.

Viiden päivän retkeilykurssi on suunnattu erityisesti 13-19 -vuotiaille nuorille, joiden mahdollisuudet päästä mukaan tällaiseen toimintaan ovat heikot. Vieraantuminen niin luonnosta, itsestään kuin muistakin on vakava ongelma, ja kurssilla autetaan löytämään ja hyödyntämään omia vahvuuksia, myös ryhmänä toimiessa. Metsästä löytyvästä lähteestä pulppuaa raikas ja etsitty lähdevesi, samaan tapaan omasta itsestä löydetystä lähteestä kumpuaa nuoren itseluottamus.

Elämyspedagogisten menetelmien avulla trangioiden käyttö, metsään majoittuminen, suunnistaminen ja vaikkapa kalliolaskeutuminen tarjoavat mahdollisuuden tunnistaa omia resurssejaan. Päätöksenteko, ongelmanratkaisu ja päämäärien asettaminen konkretisoituvat luonnossa vaeltaessa. Kokemus itsensä voittamisesta antaa valmiuksia elämän haasteista selviämiseen yleisemminkin, opiskelupaikan löytämisestä alkaen. Yhteistyö luonnossa opettaa nuorille, että he voivat itse vaikuttaa myös koululuokassa vallitsevaan ilmapiiriin omalla käytöksellään. Matkaa lähteelle tehdään yhtä aikaa kukin omana itsenään ja ryhmässä.

Outward Bound tukee nuoren kasvua omaksi itsekseen ja yhteiskuntaan osallistuvaksi kansalaiseksi. Tule mukaan tukemaan nuorten matkaa lähteelle!

Miten hakea mukaan? Kurssille haetaan sähköisen lomakkeen avulla, josta selviää miksi juuri sinun luokkasi tai ryhmäsi tulisi tulla valituksi.

HAKU ON PÄÄTTYNYT : Lue projektista lisää

Outward Bound Finland valitsee hakemuksista yhden ryhmän. Valinta perustuu ryhmän tarpeeseen, ryhmänohjaajan/ opettajan motivaatioon ja haluun sitoutua projektiin. Ryhmällä tulee olla valmius olla viikko Lapissa. 

Milloin: Maaliskuu 2017

Missä: Tuntsan erämaassa, Naruskan retkeilymaja toimii tukikohtana

Hinta: Maksuton. Vuoden 2016 aikana kerätty ympäristöbonus lahjoitetaan Outward Bound Finlandille ja erityisesti Löydä oma lähteesi -projektille.  

Vuoden 2016 aikana kerätty ympäristöbonus lahjoitetaan Outward Bound Finlandille ja erityisesti Löydä oma lähteesi -projektille.  Partioaitan 365 Klubi on aktiivinen yhteisö kaikille suomalaisille ulkoilijoille. Jäsenenä kerrytät kaikista 365 Klubin jäsenenä tehdyistä ostoksistasi 1 % verran ympäristöpisteitä. Vuoden lopussa Partioaitta laskee pisteet yhteen ja lahjoittaa yhteisen Ympäristöbonuksen tänä vuonna Outward Bound Finlandille.

Jäsenenä pääset mukaan mielenkiintoisiin tapahtumiin kuten klubi-iltoihin ja saat ulkoilmaihmisten elämäntapalehden kotiisi postitettuna kolme kertaa vuodessa - veloituksetta ja tuet Outward Boundin nuorten matkaa lähteelle! Liity mukaan: www.partioaitta.fi/365klubi

Löydä oma lähteesi