• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Ensiapu

Outward Bound Finland on tehnyt yhteistyötä Wilderness Medical Associates® kanssa vuodesta 1999 järjestäen kansainvälisiä eräensiapukursseja eri puolilla Suomea.


Kattava WAFA eli Wilderness Advanced First Aid eräensiapukurssi on suunniteltu outdoor alalla toimiville henkilöille, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Eräensiapukoulutus eroaa suuresti tavanomaisesta ensiapukoulutuksesta ja muista kursseista, jotka keskittyvät kaupunkimiljööhön. Tällä kurssilla opetetaan, kuinka toimia hätätilanteissa, kun sairaala- ja pelastuspalvelut eivät ole mahdollisia nopeasti. Kurssi antaa valmiudet hätätilanteisiin, jotka vaativat pitkäaikaista potilashoitoa vaikeissa olosuhteissa ja improvisoituja välineitä apuna käyttäen.

WFR eli Wilderness First Responder on eräensiapuun, johtajuus- ja kriittiseen ajatteluun orientoiva neljän päivän kurssi outdoor alan ammattilaisille, jotka toimivat erämaaolosuhteissa vähäisillä resursseilla.

Seuraavat kurssit:

WAFA (Wilderness Advanced First Aid)  1.-4.10.2017 Kruunupyy  Lisätietoja
WAFA (Wilderness Advanced First Aid)  6.-9.10.2017 Pyhätunturi Lisätietoja
WAFA (Wilderness Advanced First Aid)  12-15.10.2017 Vierumäki Lisätietoja
BRIDGE (WAFA to WFR- Wilderness First Responder) 16-19.10.2017 Vierumäki Lisätietoja


Ilmoittaudu kurssille

Bridge-kurssilla voit päivittää olemassa olevan WFR-korttisi.
Käymällä WAFA:n ja Bridge-kurssin voit suorittaa Wilderness First Responder -tason

Lisätietoja: www.wildmed.com

Video 1. WMA kouluttaja Brad Sablowski kertoo eräensiapukursseista.

Video 2. Suomalainen vuoristo-opas Josef Westerlund, WMA kouluttaja CJ Stone ja eräopas/metsähallituksen asiakasneuvoja Liisa Neuvonen kertovat kurssista ja kokemuksistaan. 

                                                                                                                                                                                                             

”FINNARP Suomen Etelämanner-tutkimusohjelma työskentelee eristäytyneissä olosuhteissa, missä onnettomuuden sattuessa mahdollisuudet avunsaantiin ja evakuointiin ovat rajalliset. Lähin ja nopein apu ovat retkikunnan muut jäsenet ja työtoverit. WMA kurssit soveltuvat tästä syystä erinomaisesti henkilökuntamme koulutukseen. Outward Bound Finlandin WAFA ja WFR kurssien järjestelyt ovat olleet joustavia ja opetuksessa on huomioitu hyvin meidän erityistarpeet. ”

Mika Kalakoski
Päällikkö
FINNARP / Ilmatieteenlaitos

Video 3. Simulaatiovideo kurssilta.

Wilderness Medical associates and Outward Bound Finland