• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Blogit

Terveiset Outward Bound World konferenssista!

Outward Bound koulut joka puolelta maailmaa kokoontuivat yhteiseen tapahtumaan kolmeksi päiväksi lokakuussa 2016 Yhdysvaltoihin, North Carolinaan. Konferenssin teemana oli: “Building Today for a Stronger Tomorrow”.

Outward Bound International World Conference 2016

Kuva 1. Outward Bound International World Conference 2016

Kolmen päivän aikana ehdimme pohtia muun muassa sitä miten erilaisia jokainen Outward Bound koulu onkaan. Keskustelua käytiin siitä haluammeko säilyttää verkostossamme erilaisuuden vai lähentyä toisiamme ja millä lailla. Koulujen ääni oli melko yhtenäinen asian suhteen. Haluamme säilyttää monimuotoisuutemme mutta vahvistaa Outaward Bound brändiä. Sovimme muun muassa, että kaikki koulut siirtyvät yhtenäiseen logoon. Meidän tapauksessa International -sanan tilalla lukisi Finland.

Kuva 2. Uusi Outward Bound logo.

Pohdimme vahvempaa yhteistyötä koulujen välillä mm. työelämään tutustuminen kansainvälisesti, ei vain ohjaajien kesken vaan myös johtajien. Materiaalin jakoa, työharjoittelupaikkoja, sisäisiä koulutuksia, tutkimusmateriaalia. Luonnollinen yhteistyö on jo olemassa Euroopan maiden välillä yhteisillä Erasmus+ hankkeilla. Tätä yhteistyötä tullaan jatkamaan jatkossakin, jotta pystymme lähettämään nuoria nuorisovaihtoon ulkomaille ja nuorisotyötä tekeviä elämyspedagogiikan koulutuksiin.

Uusia Outward Bound kouluja on perustettu taas maailmalle: Alankomaat, Vietnam ja Yhdistyneet Arabiemiraatit. Onnea heille! Täyden toimintalisenssin saivat vihdoin ja viimein Outward Bound Kroatia ja Saksa. Tällä hetkellä Outward Bound kouluja on 34 maassa, yli 80 koulua.

Kiipeilytehtävä

Kuva 3. Päästiin tietysti tekemään jotain ulkonakin.

Saimme kuulla myös eri OB koulujen menestystarinoita, joista ammensin inspiraatiota omaankin työhön. Erittäin mielenkiintoinen oli Baltimoren tarina, jossa oli hurja ongelma poliisin ja mustien nuorten keskuudessa. Poliisit ja nuoret ottivat yhteen tasaisin väliajoin kadulla, jossa ei säästytty kuolemilta. Outward Bound järjesti poliiseille ja nuorille yhteisen projektin, jossa kuukauden ajan joka torstai poliisit ja nuoret kokoontuivat yhteen yhteiseen luontopäivään. Projekti saavutti suuren menestyksen ja johti kuolemien vähenemiseen ja luottamuksen vahvistumiseen poliisin ja nuorten välillä. Projektista tuli osa Baltimoren poliisien koulutusta.

Mikä on OBI:n tehtävä?

Outward Bound Internationalin tehtävä on tukea Outward Bound kouluja maailmalla ja se valvoo Outward Bound nimeä. OBI järjestää kahden vuoden välein jokaiselle koululle viiden päivän turvallisuustarkastuksen, jossa he antavat neuvoja ja ohjeistuksia toiminnan kehittämiseen turvallisuuden näkökulmasta. Konferenssissa koulut toivoivat OBI:n vahvistavan OB brändiä maailmalla ja toivoivat sen olevan kanava kaikkien koulujen välillä. OBI onkin kehittänyt kaikille kouluille yhteisen verkkopohjaisen portaalin, joka otetaan käyttöön ensi vuonna.

Outward Bound women

Kuva 4. Outward Bound johtaja naisia ennätysmäärä. Minäkin tuolla oikealla reunassa. 

Kannattiko osallistua?

No kannatti. Upeaa oli tutustua lähes kaikkiin maailman OB koulujen johtajiin, jakaa kokemuksia, pohtia maailman menoa ja nuorten hyvinvointia globaalisti. Tärkeintä ehkä kaikista asioista oli yhteenkuuluvuuden tunne, mekin täällä Suomen OB:ssa olemme osa suurempaa yhteisöä ja me kaikki koulut tähtäämme samaan asiaan. Englanniksi OB koulujen missio menee näin:

“Our mission is to help people discover and develop their potential to care for themselves, others, and the world around them through challenging experiences in unfamiliar settings.”

Tuon siis tuulahduksen Outward Bound koulujen terveisiä Suomeen. Kannustamme pohtimaan, miten sinä voit auttaa itseäsi, toisia ja ympäristöäsi. Rakennetaan tänään parempaa huomista varten.

OBI world conference 2016

Kuva 5. Kaikki OBI World konferenssiin osallistuneiden maailman Outward Bound johtajat kuvassa. 

Kirjoittanut:

Michelle Suni

Hallintopäällikkö

Outward Bound Finland


Kirjoittajan muut blogit