• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Blogit

Top Tur - Huippureissu!

Törmäsin netissä ilmoitukseen Laskuvaelluksen peruskurssista naisille ja innostuin, sinne pitää päästä. Laskureissuja olin tehnyt ennenkin, mutta minun roolini oli aina ollut perässähiihtäjä, joka seuraa kokeneita kavereita. Halusin, että pystyisin itsekin suunnittelemaan reissuja ja ennenkaikkea halusin hankkia tietoja ja taitoja toimia itse turvallisesti laskuvaelluksilla.

Top tur, Romsdal, Norway

Kuva1. Haikkaamassa ylös.

 

Kurssilla kouluttajana toimi Urpu Hapuoja, jolla on vankka kokemus ja koulutus vuorilla liikkumisesta. Kurssi keskittyi turvallisen ja järkevän, mutta mielekkään laskuvaelluksen suunnitteluun ja toteutukseen, sisältöjä käytiin läpi niin mökissä kartan äärellä kuin luonnossa matkan varrellakin.

Top tur, Romsdal, Norway

Kuva 2. Maisemaa topista.

Myös lumiturvallisuusasioita sivuttiin jonkin verran. Urpun toiminta kouluttajana tähtäsi meidän kurssilaisten oman ajattelun kehittämiseen, eikä valmiita vastauksia kysymyksiin aina löytynyt - hyviä neuvoja omaan päätöksentekoon kylläkin.

Top tur, Romsdal, Norway

Kuva3. Riikka suojautuu tuulelta.

Teimme kurssilla hienoja päiväretkiä, ja uusien oppien lisäksi kurssi antoi mahtavia uusia tuttavuuksia ja upeita maisemia!

Top tur, Romsdal, Norway

Kuva 4. Ansku pöllyttää.

Top tur, Romsdal, Norway

Kuva 5. Huipulla!

- Riikka

Seuraava naisten Top Tur kurssi maaliskuussa 2015!


Kirjoittajan muut blogit