• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Blogit

Paulina Mertanen Outward Bound African matkassa

Sain loistavan tilaisuuden tutustua OB South African toimintaan kolmen kuukauden ajan työharjoittelun merkeissä. Ensimmäisen viikon aikana pääsin heti näkemään tositoimintaan Venterskroonin keskuksella. Johannesburgista tuli 107 yksityisen poikakoulun oppilasta viikon mittaiselle leirille oppimaan tavoille. Hemmotellut nuoret, pääosin rikkaista perheistä, olivat uusien asioiden edessä, kun piti laittaa ruokaa, tiskata, kantaa rinkassa koko omaisuuttaan viikon ja toimia sovussa muiden kanssa, vielä pääsemättä suihkuun leirin aikana. He jakautuivat kahdeksaan eri ryhmään ja toimintaa seuratessani ryhmät olivat hyvinkin erilaisia. Ryhmäytyminen tapahtui toisillla varhain ja toisilla tiimityöskentelyä hiottiin vielä viimeisinä päivinä. Voisin kuvitella, että leirillä oppivat varmasti enemmän, kuin viikon aikana koulussa. 

Uskaltaako kiivetä kun varmistajina on vielä kokemattomat kaverit?

Kuva 1.

Uskaltaako kiivetä, kun varmistajina on vielä kokemattomat kaverit?

Vasemmalla varmistaja ja oikealla laskeutuja

Kuva 2.

Vasemmalla varmistaja ja oikealla laskeutuja (köysitoiminta hyvinkin erilaista mitä olen suomessa kokenut)

Keittimen käyttö kuivalla alueella on suurimpien vaara-tilanteiden aiheuttaja

Kuva 3.

Keittimen käyttö kuivalla alueella on suurimpien vaara-tilanteiden aiheuttaja. Keittiön ympärillä on köysi rajaamassa turva-alueen. Sen sisällä saa olla vain 4 kokkia, jotka tekevät aterian koko (12-14hlö) ryhmälle. Tätä sääntöä oli vaikea "muistaa" ja noudattaa, sillä 15-16-vuotiaat pojat ovat täällä yhtä levottomia kuin suomessakin.

Sehän on kuin kirkkoveneellä menisi!

Kuva 4.

Sehän on kuin kirkkoveneellä menisi! Samaan aikaan meloen ja kapteenin ohjeita kuunnellen.. eiku.

Lautalla meno on hauskaa!

Kuva 5.

Meno lautalla oli uutta ja hauskaa ja minulla myös! Lautailu on toistaiseksi ainoa aktiviteetti, missä saan toimia support-staffina.

Paulina Mertanen Afrikassa

Kuva 5.

Paulina Mertanen

Olen 24-vuotias seikkailunhaluinen nuori, joka on aina menossa. Opiskelen HAAGA-HELIAn ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi, suuntautuen liikunta- ja luontomatkailuun. OB:n toiminta on tullut tutuksi koulun kautta ja kiinnostus elämyspedagogiikkaan on herättänyt ajatuksia niin ammatillisesti, kuin henkilökohtaisestikin. Vapaa-aika kuluu ulkoillessa ja kilpa-aerobic-harrastuksen parissa.


Kirjoittajan muut blogit