• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Blogit

Elämyspedagogia ja maisteriopinnot - tästä se alkaa

- Outward Bound Finlandin oma Paavo on juuri aloittanut elämyspedagogiikan opinnot Englannin Järviseudulla, Amblesiden pikkukylässä.  Seuraamme tässä blogissa hänen huomioitaan sekä opintojen kulkua. Paavosta tulee Suomen ensimmäinen elämyspedagogian maisteri!  Tsemppiä opintoihin, Paavo...

Moi!

Nimi on Paavo Heinonen ja Helsingistä sittemmin lahtelaistunut Vierumäen kasvatti. Keväällä 2013 valmistunut Liikunnanohjaaja AMK, joka viihtyy ulkoilmassa tapahtuvien monimuotoisten aktiviteettien parissa. Suhteeni luontoon ja siellä tapahtuvaan toimintaan on antanut minulle upean mahdollisuuden kokea jotain ennennäkemätöntä.

Mitä on elämyspedagogiikka ja missä sen juuret kulkevat? Kuka on Baden Powell? Entä miten voisimme vastata presidentti Niinistön huoleen nuorten suomalaisten syrjäytymisestä?

Amblesiden idyllisessä vuoristokylässä

Transcultural European Outdoor Studies on kiteytettynä elämyspedagogiikan maisteriopinnot. Katso TEOS video!

Kahden vuoden aikana kolme eri yliopistoa, kulttuuria ja tapaa käyttää luontoa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia hyväksi ihmisen henkilökohtaisen kasvun tukena.

Nyt on kaksi viikkoa opintoja takana ja kyseessä tuntuu olevan todella uniikki koulutusohjelma. Itseäni Erasmus Mundus ohjelmassa kiehtoi multikulttuurisuus (24 opiskelijaa 14 eri maasta ympäri maailman), eikä tämä ole jättänyt vielä hetkeäkään kylmäksi. Toinen veistelee porkkanasta huiluja samalla kun kolmas on jäätymispisteessä +14c asteen lämpötilassa (Norjan paukkupakkasia odotellessa). Myös ensimmäiset luennot outdoor education -historiasta ovat tuoneet aivan uusia ulottuvuuksia legendaarisen OB isä Kurt Hahnin ympärille.

Opiskelijoita ympäri maailmaa

Näin siis on alkanut ensimmäisen suomalaisen elämyspedagogian maisterin leipominen. Samalla on avattu uusi 'blogi', jossa tullaan jatkossa keskittymään opintojen etenemisen lisäksi elämyspedagogiikkaan ja sen käyttömahdollisuuksiin suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseksi.

Lisätietoa koulutusohjelmasta ja hakuohjeet ensi vuoden vastaavaan.

Ollaan kuulolla!
Terveisin, Paavo

The Lake District, England


Kirjoittajan muut blogit