• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Sini Ratas

Heipä hei kaikille! Olen Sini Ratas, yksi Outward Bound Finland ry:n freelance-ohjaajista.

Liikunta ja luonto ovat olleet osa elämääni jo pienestä pitäen ja edelleen löydän itseni paikoista, missä on polkuja vaellettavana, vettä melottavana tai kallioita kiivettävänä.

Olen ammatiltani koulutettu hieroja / urheiluhieroja sekä liikunnanohjaaja (AMK) erikoistuen luontoliikuntaan ja elämyspedagogiikkaan. Opiskelujen aikana taskuun on tarttunut myös nippu melonnan ja kiipeilyn todistuksia sekä kansainvälisiä eräensiaputodistuksia.

Aloitin freelancer –ohjaajana OBF:llä sekä osa-aikaisena kiipeilyohjaajana ammattikorkeakoulussani vuonna 2007. Kova kaipuu ulkomaille vei tieni Hong Kongiin, missä toimin kokopäiväisenä ohjaajana sekä melonnan kouluttajana Outward Bound Hong Kongissa 2008-2010. Kyllähän se routa possun aina kotiin tuo ja niin minäkin palasin Suomen kamaralle vuoden 2010 lopussa. Aloitin kurssivastaavana OBF:llä tammikuussa 2011 ja täysipäiväisenä toiminnanjohtajana toukokuussa 2012. Syksyllä 2012 oli aika siirtyä päätoimisen työn osalta eteenpäin, mutta jatkan OBF:llä edelleen ohjaajana.

Mielestäni tämä ala on siitä mahtava, että aina voi oppia uutta ja kehittää itseään, valmiiksi ei tule koskaan. Työn kohokohtia ovat ehdottomasti ne osallistujien hetket, jolloin jonkinlainen kasvu ja kehitys sykähtää liikkeelle.

”If you don’t stand for something, you’ll fall for anything.”