• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Kimmo "Kimi" Räty

Kimi on joensuulainen, kahden lapsen isukki. Hän on peruskoulutukseltaan sairaanhoitaja AMK, luonto-ohjaaja ja elämyspedagoginen ohjaaja. Syventävissä koulutuksissa löytyy ratkaisukeskeisen psykoterapian erityistason koulutus. Räty toimi Outward Bound Finlandin toiminnanjohtajana vuosina 1998-2004, jolloin hän vastasi kurssien ohjaamisesta ja ohjaajien koulutuksesta sekä organisaation yleispyörityksestä. Räty kehitti yhdessä Jyrki Hämäläisen kanssa Seikkailu- ja Elämystoimialan Turvallisuuden Laatu -ohjelman (SETLA). Sittemmin Kimi työskenteli vuosina 2005-2008 psykiatrian puolella lyhyen aikaa lastenpsykiatrian osastolla ja pidemmän aikaa aikuisten sairaalaosastotyössä Helsingissä sekä Rovaniemellä. Nykyisin hän toimii Pohjois-Karjalan mielenterveysseuran ja Joensuun kriisikeskuksen toiminnanjohtajana.

Outward Boundille Kimi on myös kirjoittanut kirjan elämyspedagogisesta ohjaamisesta.

Ennen lastensa syntymää Kimi on retkeillyt, melonut virrassa ja tasaisella sekä kiipeillyt kallioilla ahkerasti. Hän on käynyt Melontaopaskoulutuksen 1998 sekä KO-koulutuksen 2004. Kimi on myös SPR:n EA-kouluttaja ja rakensi mm. Melontaturvallisuusryhmälle Melojan EA-kurssirungon 2008. "Tällä hetkellä oma vapaa-aika pidempiin luontosessioihin on rajallista, mutta jahka lapset hieman kasvaa, niin aikaa liikenee elämyspedagogiikallekin enemmän", tuumii Räty.

Viime aikoina Kimi on löytänyt uuden luonnossa liikkumisen lajin, jousimetsästyksen ja vaistojousiammunnan. "Seikkailun kiksejä, zeniläistä hermojen hallintaa ja luontosuhteen syventämistä samassa paketissa", veistelee Itä-Suomen iloinen poika.