• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Kaisa Pietilä

Kaisa Pietilä

Kaisa Pietilä (1980), freelance-kouluttaja, erityisluokanopettaja ja psykoterapeuttiopiskelija.

Uskon, että ihminen on toimintakykyisin ja onnellisin omana itsenään.  Tullaakseen omaksi itsekseen ihminen tarvitsee yhteisön, jossa jokaisen yksilöllisyyttä arvostetaan ja kunnioitetaan. Olen oppinut, että ryhmäilmiöt ovat samankaltaisia hiekkalaatikolta kalliisiin kabinetteihin. Loppuen lopuksi on enemmän meitä yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä. Itsetuntemusta ja sosiaalisia taitoja ei voi oppia pelkästään lukemalla tai puhumalla. Tarvitsemme kokemuksia, jotka koskettavat meitä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Työmenetelmiini kuuluu erilaisia toiminnallisia menetelmiä, kuten elämyspedagogiikkaa ja draamaa, sekä kognitiivisen psykoterapian sovelluksia. Työskentely määräytyy ryhmän tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Koulutustausta: Kasvatustieteen maisteri, Erityisluokanopettaja (2006), sivuaineet nuorisotutkimus ja draamakasvatus, Luonto-elämys- ja seikkailutoiminnan erikoistumisopinnot (2004), psykologian (2005) ja sosiaalipsykologian (2008) perusopinnot. Kognitiivinen psykoterapeutti (YET) (2015). Psykoterapeuttikouluttajakoulutuksessa (2017-2019) 

Keskeinen työkokemus:

-          turvallisen ryhmän rakentamiseen, vuorovaikutukseen ja itsetuntemukseen liittyviä koulutuksia  ja konsultaatiota oppilaitoksissa ja järjestöissä (2005 -->)

-          erityisopettaaja/erityisluokanopettaja (2006-2007 ja 2009-->)

-          projektipäällikkö Nuorten Akatemia (2007-2009)

-          kymmeniä leirejä ja ryhmäyttämispäiviä oppilaitoksissa, seurakunnissa (1999-->)

-          koulutuspsykoterapiaa (2011-->)

-          Psykoterapeutti (2016), Psykoterapia- ja koulutuspalvelu Myrskylyhty

Harrastan monipuolista liikuntaa, luontoa, musiikkia, ystäviä ja elämästä nauttimista.

"It´s our light, not our darkness, that most frightens us." - Marianne Williamson