• Suomeksi
  • In English
Seikkailukasvatuspäivät 2016 » Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista

Löydä oma lähteesi VOL. 3Partioaitta 365 klubi

Kolmas Löydä oma lähteesi -projektin haku on auki!

Löydä oma lähteesi -projekti opettaa nuorille retkeilytaitoja, luonnossa liikkumista ja luonnon kunnioittamista. Tärkeintä on nuorten itsensä aktivoiminen: opittujen taitojen avulla he saavat itse suunnitella oman retkensä, ottaa vastuun itsestään, toisistaan ja luonnosta.

Haku " Löydä oma lähteesi"- projektin kolmanteen toteutukseen on auennut. Haluatko oman ryhmäsi mukaan? Täytä oma hakulomakkeesi 3.9.2017 mennessä ja kerro, miksi juuri sinun ryhmäsi tulisi päästä valituksi?

Hakemuksessa erityisen tärkeänä arviointiperusteena on ryhmän oma motivaatio hankkeeseen osallistumiseen. Hakemukset käsittelee Outward Bound Finland ry:n hallitus ja päätöksistä ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Hae ryhmällesi nuorisoprojektia!

Partioaitan ympäristöbonus


                                                                                     

Löydä oma lähteesi VOL. 2 

Haku on päättynyt.             

    

Löydä oma lähteesi -projekti opettaa nuorille retkeilytaitoja, luonnossa liikkumista ja luonnon kunnioittamista. Tärkeintä on nuorten itsensä aktivoiminen: opittujen taitojen avulla he saavat itse suunnitella oman retkensä, ottaa vastuun itsestään, toisistaan ja luonnosta.

Haku " Löydä oma lähteesi"- projektin toiseen toteutukseen aukeaa 8.5.2017. Haluatko oman ryhmäsi mukaan? Täytä oma hakulomakkeesi 21.7.2017 mennessä ja kerro, miksi juuri sinun ryhmäsi tulisi päästä valituksi?

Hakemuksessa erityisen tärkeänä arviointiperusteena on ryhmän oma motivaatio hankkeeseen osallistumiseen. Hakemukset käsittelee Outward Bound Finland ry:n hallitus ja päätöksistä ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Hae mukaan!           


Partioaitan ympäristöbonus

Partioaitta lahjoitti 25.1.2017 Outward Bound Finland ry:lle (OBF) 62 324,49 euron suuruisen Ympäristöbonuksen.

Partioaitan vuoden 2016 aikana keräämä Ympäristöbonus käytetään mm. Outward Bound Finland ry:n Löydä oma lähteesi -projektin toteuttamiseen.

Kiitos Partioaitalle ja klubilaisille tuestanne!

Lue Outward Bound Finlandin ympäristöbonuksesta lisää.

Tukea tarvitseville nuorille kerättiin 62 000 euroa kahdeksassa kuukaudessa

 

Partioaitta tukee Outward Bound Finlandia vuonna 2016

Löydä oma lähteesi -projekti opettaa nuorille retkeilytaitoja, luonnossa liikkumista ja luonnon kunnioittamista. Tärkeintä on nuorten itsensä aktivoiminen: opittujen taitojen avulla he saavat itse suunnitella oman retkensä, ottaa vastuun itsestään, toisistaan ja luonnosta.

Viiden päivän retkeilykurssi on suunnattu erityisesti 9-luokkalaisille nuorille, joiden mahdollisuudet päästä mukaan tällaiseen toimintaan ovat heikot. Vieraantuminen niin luonnosta, itsestään kuin muistakin on vakava ongelma, ja kurssilla autetaan löytämään ja hyödyntämään omia vahvuuksia, myös ryhmänä toimiessa. Metsästä löytyvästä lähteestä pulppuaa raikas ja etsitty lähdevesi, samaan tapaan omasta itsestä löydetystä lähteestä kumpuaa nuoren itseluottamus.

Elämyspedagogisten menetelmien avulla trangioiden käyttö, metsään majoittuminen, suunnistaminen ja vaikkapa kalliolaskeutuminen tarjoavat mahdollisuuden tunnistaa omia resurssejaan. Päätöksenteko, ongelmanratkaisu ja päämäärien asettaminen konkretisoituvat luonnossa vaeltaessa. Kokemus itsensä voittamisesta antaa valmiuksia elämän haasteista selviämiseen yleisemminkin, opiskelupaikan löytämisestä alkaen. Yhteistyö luonnossa opettaa nuorille, että he voivat itse vaikuttaa myös koululuokassa vallitsevaan ilmapiiriin omalla käytöksellään. Matkaa lähteelle tehdään yhtä aikaa kukin omana itsenään ja ryhmässä.

Outward Bound tukee nuoren kasvua omaksi itsekseen ja yhteiskuntaan osallistuvaksi kansalaiseksi.

www.outwardbound.fi/kurssit-ja-koulutukset/hankkeet/partioaitta-tukee-outward-bound-finlandia-vuonna-2016 

Löydä oma lähteesi


SEIKKAILUKASVATUSPÄIVÄT 2016 OVAT OHI

Kiitos kaikille osallistujille ja työpajanvetäjille! Huikeat päivät takana. 

Etkö päässyt mukaan? Katso videoita luennoista ja haastatteluita täältä: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLsdpn56bhxR3AmFSbKhq6KMIsacV9IENN  

SKpäivät

Valtakunnalliset Seikkailukasvatuspäivät viettivät 10-vuotisjuhlaansa. 


Uusia menetelmiä nuorten työllisyyden ja osaamisen edistämiseen

Nuorten sosiaalisen osallisuuden vahvistamiseen pureutuva kehittämishanke on saanut merkittävän rahoituksen. Lahden Yliopistokampuksen johtaman hankkeen nimi on Mun juttu – meidän tulevaisuus. Oman jutun löytäminen viittaa siinä nuorten oman osaamisen ja potentiaalin tunnistamiseen, tiedostamiseen ja kehittämiseen.

-     Hankkeen toiminta tukee erityisesti nuorten harrastamista, koulunkäyntiä ja opiskelua. Se edistää myös työhön hakeutumista ja kestävän yhteiskunnan jäseneksi kasvamista sekä osallistumista ja osallisuuden tunnetta, kuvailevat pääsihteeri Senja Jouttimäki ja kehittämispäällikkö Anja Kuhalampi Lahden Yliopistokampukselta.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Helsingin yliopisto. Paikallisia toteuttajia ovat sen lisäksi Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Lahden seudun ympäristöpalvelut, Outward Bound Finland ry sekä Suomen Urheiluopisto. Hankkeen valtakunnalliseen toteuttajaverkostoon kuuluvat Taideyliopisto, Kajaanin yliopistokeskus sekä Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo.

euroopan sosiaalirahastot Eu:lta vipuvoimaa


Ilmoittaudu mukaan eräensiapukurssille WAFA 19-22.10. ja 24-27.10.

Nurmekesessa järjestettävä WAFA on kattava eräensiapukurssi, joka on suunniteltu outdoor alalla toimiville henkilöille, jotka toimivat olosuhteissa, jonne avun saanti voi olla vaikeaa. Kurssi järjestetään yhteistyössä Wilderness Medical Associates® kanssa.

Ilmoittaudu mukaan kursseille tästä.

Ilmoittaudu mukaan eräensiapukurssille WAFA (Wildernerss Advanced First Aid)


Kurssikertomus, Live Healthy Be Wealthy- Kurssi, Eramus + ja Outward Bound Croatia!

Blogi- kirjoitus Outward Bound Kroatian järjestämästä kymmenen päivän kurssista. Kurssilla osallistujat pohtivat omaa suhdettaan liikuntaan, ruokailutottumuksiinsa ja elämäntapoihinsa. Pohdinta toteutettiin erilaisilla työpajoilla, leikeillä ja liikunnalla. 

Klikkaa tästä ja lue koko tarina!

Live Healthy Be Wealthy- Kurssi, Eramus + ja Outward Bound Croatia!
Lähde oppilasvaihtoon Kroatiaan

Vlogi Ludek Sebekiltä

Faculty of Physical Culture, Palacky University

Ludek Sebek antoi Outward Boundille haastatteluja, joissa hän kertoo työstään Tsekeissä. Ludekin laaja kokemus on antanut hänelle mielenkiintoisia ja uusia näkökulmia ulkoilmakasvatukseen. Näillä videoillaan hän jakaa näkemyksiään ja kertoo mitä hän on oppinut monen vuoden työn aikana. Ehdottomasti katselun arvoiset videot antavat mietiskelyn aiheita niin alkutaipaleella olevalle ulkoilmakasvattajalle kuin kokeneemmallekin tekijälle. Kaikki videot löytyvät Outward Bound Finlandin kansainvälisestä blogista
OBF yhdeksi seikkailukasvatuspäivien 2016 järjestäjistä

Yhdessä Hyvärilän nuorisokeskuksen ja Haaga-Helian liikunnanohjaajaopiskelijoiden kanssa OBF tulee järjestämään seuraavat seikkailukasvatuspäivät. Priimus luovutettiin Michellelle seikkailukasvatuspäivien 2015 päätteeksi.

Suunnittelut ovat jo alkaneet ja ensi vuonna tullaan samalla juhlimaan pyöreitä, kun kyseessä on jo kymmenennet seikkailukasvatuspäivät!

Lue lisää:

Seikkailukasvatuspäivät 27-29.1.2016 Hyvärilässä

Michelle ja liikunnanohjaajaopiskelijoiden edustus
Kurssi- ja koulutuskalenteri 2015

OBF ry järjestää vuonna 2015 avoimia kursseja, joiden tavoitteena on tarjota yksityisille henkilöille sekä kasvatus- ja seikkailualan ammattilaisille mahdollisuus laajentaa osaamistaan, päivittää taitojaan ja syventää tietämystään elämyspedagogiikan erityisosa-alueilla

Outward Bound -kurssit sopivat erinomaisesti myös yksilöille ja ryhmille, jotka ovat kiiinnostuneita kehittämään itseään ja kasvamaan ihmisenä.

Tarjolla on upeita seikkailureissuja:

- Keväinen seikkailuretki Tuntsan erämaahan Lapissa

- Top Tur -laskuvaelluksen perusteet naisille, Romsdal Norja

- Koskikurssi kajakeilla Kymijoella, sopii myös aloitteleville

- Lyngenin kajakkiretki Norjassa, sopii myös merimelontaa aloitteleville

- Jäätikkövaellus Norjassa seikkaillen suomalaisen ohjaajan kanssa

Ja paljon muuta hauskaa tekemistä & kokemista, vaikka koko perheen voimin!

Jäätikkökurssi

Mielenkiintoisia oppimismahdollisuuksia sekä seikkailuja!

- Elämyspedagogiset koulutukset
- Elämyspedagogiset seikkailuretket
- Ohjaamista tukevat kurssit
- Kansainväliset klassiset kurssit
- Wilderness Medical Associates (WMA) eräensiapukurssit

Kurssi- ja koulutuskalenteri 2015

Kurssi- ja koulutuskalenteri 2015

Outward Bound Finlandin 20-vuotisen taipaleen kunniaksi pidettiin juhlaseminaari 15.11.2014.

Katso tapahtumasta luentoja livevideoita YouTubessa, Facebookissa tai Google+:ssa.


Katso kaikki tapahtuman videot YouTube -kanavaltamme!
"Training with Thought" ohjaajakoulutus Kroatiassa:

Outward Bound Finland toimii yhteistyössä Outward Bound Kroatian yhtenä kumppanina EU:n Erasmus+ hankkeessa ja lähetti 4 suomalaista nuorisotyöntekijää Kroatiaan 10 päivän nuorisotyön ohjaajakoulutukseen.

Lue ohjaajakoulutukseen osallistuneen HUMAKin opiskelijan, Saritan kurssikokemuksista OBFn blogista.

Kurssikertomus ohjaajakoulutus Kroatiassa 2014

Nuoriso-ohjaajakoulutus Kroatiassa

"Protect and Act" nuorisokurssi 17-26.9.2014 Kroatiassa

Outward Bound Finland toimii yhteistyössä Outward Bound Kroatian yhtenä kumppanina EU:n Erasmus+ hankkeessa ja lähetti 5 suomalaista 18-30 -vuotiasta nuorta Kroatiaan 10 päivän nuorisovaihtoon.

Katso video kurssista.

Haku on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille. Kurssille osallistuivat:

Teemu Tuomainen, Eleonora Barco, Toni Tuulari, Aino Paakkinen ja Eija Sulonen.

Onnea valinnasta!!
Seuraa meitä Google+ssa!

Nyt voit seurata meitä Google+ sosiaalisessa mediassa. Käy katsomassa Outward Bound Finlandin uutta yhteisösivuja ja yrityssivuamme.

Suomenkielinen yhteisö
https://plus.google.com/communities/107491401670287126954

Englanninkielinen yhteisö
https://plus.google.com/communities/101022195495185912519

Yrityssivu
https://plus.google.com/116781106260919701887


Googleplus sivu

OBF ry:n on julkaissut kirjan elämyspedagogisesta ohjaamisesta

Kimmo Rädyn kirjoittama "Elämyspedagoginen ohjaaminen - Ajatuksia kokemuksellisesta oppimisesta" julkaistiin vuonna 2011. Elämyspedagogiikan teoriaa havainnollisesti käsittelevän kirjan lisätietoja, tilausohjeet ja tiivistelmä löytyvät täältä.